3 tips voor jouw loopbaan: stap uit je comfortzone en ga vooruit

Gepubliceerd op: 30 mei 2022

comfortzoneJe wilt je ontwikkelen tijdens jouw loopbaan en dus de juiste stappen nemen: hoe pak je dat aan?

Stap uit je comfortzone en ga vooruit

Het voelt misschien lekker comfortabel als je eenmaal op je plek zit. Toch is het de kunst om het daar net buiten te zoeken. Door je comfortzone te verlaten heb je de kans om je verder te ontwikkelen. Dat voelt spannend, kent onzekerheid en vraagt veel van jouw inzet. Met een paar handige tips maak je de kans een stuk groter dat jouw loopbaan zich precies zo zal ontwikkelen zoals je had gehoopt.

3 tips voor jouw loopbaan

Ik werk als loopbaancoach en begeleid dus veel anderen die net als jij zoeken naar een volgende stap. Dat doe ik bijvoorbeeld door je te helpen met de volgende belangrijke thema’s:

  • Zet je angsten opzij
  • Win informatie in
  • Doe het samen

1. Zet je angsten opzij

Iedereen ervaart angsten als het gaat om iets nieuws. De één laat dat heel duidelijk merken, terwijl de ander het ogenschijnlijk beter onder controle heeft. Toch is er niemand die geen angsten ervaart als hij of zij iets nieuws moet doen.

Het is belangrijk om je angsten opzij te zetten, en dit te vertalen in gezonde spanning. Je stapt buiten jouw comfortzone, om je te ontwikkelen in jouw loopbaan. Dat is niet per sé makkelijk, maar wel iets dat je stap voor stap onder de knie krijgt. Heb er het vertrouwen in, dan ben je al halverwege het succes.

2. Win informatie in

Ervaar je onzekerheid over jouw loopbaan en de richting die je op wilt? Win zoveel mogelijk informatie in. Je voorkomt daarmee dat je de angst opzij zet voor iets dat uiteindelijk toch niet goed bij je blijkt te passen. Zorg dat je weet wat je wilt en waar je voor gaat. Dan is het meer dan de moeite waard om uit je comfortzone te stappen.

3. Doe het samen

Door het samen te doen heb je meer dan twee keer zoveel kracht. Wij samen vormen namelijk meer dan de som der delen. Ik begeleid je bij jouw volgende stap in je loopbaan, vanuit mijn expertise en ervaring bij tal van anderen die hetzelfde als jij wilden.

Kom uit je comfortzone

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?