Solliciteren met de sollicitatie specialist en coach!

De sollicitatie specialist helpt jou zelfverzekerd
én succesvol naar een nieuwe baan!

re-integratie

Zelfverzekerd én succesvol naar een nieuwe baan

 • Ben je al lange tijd aan het solliciteren, maar heb je nog steeds geen succes?
 • Voel jij je onzeker en weet je niet hoe jij jezelf krachtig moet presenteren?
 • Weet je niet wat je kan doen om jezelf te onderscheiden?
 • Vind je jezelf ‘verkopen’ en dus presenteren moeilijk?

Als sollicitatiecoach help ik jou zelfverzekerd en succesvol naar een nieuwe baan!

Solliciteren kan je leren! Solliciteren betekent jezelf goed voorbereiden, jezelf onderscheidend presenteren en op een ontspannen manier het sollicitatietraject instappen.

365 Sollicitatievragen
lichaamstaal

Solliciteren en presenteren

Solliciteren is in feite niets anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Je moet jezelf kunnen verkopen, dit doe je bijvoorbeeld al in je sollicitatiebrief en natuurlijk op sollicitatiegesprek.

Een goede sollicitatietraining biedt dat je je kunt presenteren en dus jezelf kan “verkopen”. Elke werkgever op de arbeidsmarkt is regelmatig op zoek naar personeel. Je moet hem of haar ervan kunnen overtuigen dat je de geschikte persoon bent voor de vacature. Dat je diegene bent die hem of haar helpt het probleem van de nog niet ingevulde functie op te lossen. Je kunt het realiseren door je goed voor te bereiden, jezelf te onderscheiden, en vooral door ontspannen en met overtuiging een sollicitatieprocedure in te stappen.

Als sollicitatiecoach help ik jou in een 1-op-1 sollicitatietraining met jouw vragen

Stap voor stap leer jij hoe je vol enthousiasme en zelfvertrouwen die nieuwe baan verovert. Je doet veel kennis over jezelf op en gaat op zoek naar jouw passie en talenten. Samen zoeken we naar het Goud in jou, zodat jij weer gaat schitteren. Want hoe meer jij schittert, hoe meer vertrouwen jij uitstraalt. En dat is wat bedrijven willen zien!

Ik werk graag met het thema Goud. Want jij hebt veel goud in je en je bent goud waard!

Gratis GOUD-sessie

Hoe werkt de sollicitatie specialist?

In een oriënterend telefonisch gesprek vertel jij waar je tegenaan loopt en bij welke vragen jij hulp nodig hebt. In de individuele sollicitatie training krijg jij duidelijk wat je wensen zijn en wat je wilt. Je leert wat jij onbewust uitstraalt, waardoor het nog niet is gelukt.

Heb je vragen over:

 • Hoe je aan passende vacatures komt?
 • Hoe je positief opvalt?
 • Hoe je een CV maakt dat overtuigt?
 • Hoe je een sollicitatiebrief schrijft waarmee je wordt uitgenodigd?
 • Hoe je een telefoongesprek met de recruiter of werkgever voert?
 • Hoe je een ontspannen en overtuigend sollicitatiegesprek voert?

Dan is mijn individuele sollicitatietraining echt iets voor jou!

Jij bepaalt met welke vragen jij aan de slag gaat!

De training “Solliciteren en Presenteren”, is uiterst leerzaam, motiverend, soms confronterend én vooral: succesvol!

Praktische informatie sollicitatietraining

De sollicitatiebegeleiding is een 1-op-1 traject dat aan de hand van jouw situatie – dus op maat – wordt samengesteld. Ik werk individueel met je. Jij bepaalt mede welke onderwerpen aan bod komen.

De gesprekken vinden plaats bij mij op kantoor in Hengelo of in overleg elders. Het sollicitatietraject duurt gemiddeld 3 maanden.

 • Wil je weten of deze sollicitatietraining iets is voor jou?
 • Wil je meer informatie over wat dit sollicitatietraject voor jou kan betekenen?
 • Maak een afspraak met mij en ontdek het goud in jou?

Lees hier het succesverhaal van een sollicitatietraject

Tips van dé sollicitatie coach

Onderstaand alvast een paar tips waar je je voordeel mee kan doen.

 • Een sollicitatiebrief en Curriculum Vitae (CV) zijn nooit standaard. Schrijf je sollicitatiebrief en CV altijd gericht op de functie en het bedrijf.
 • Weet wie je bent en waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Weet minimaal 3 sterke en 3 zwakke punten van jezelf te vertellen.
 • Zorg voor een goede 1e indruk; deze maak je maar één keer. Denk aan goede handdruk, zelfvertrouwen uitstralen, duidelijk communiceren e.d..
 • Voorbereiden! Laat zien en horen dat je informatie hebt opgezocht over functie en bedrijf. Hiermee toon je interesse. Ook op sollicitatiegesprek zijn bijna alle vragen voorspelbaar … dus voor te bereiden.
 • Zorg voor de juiste kleding, passend bij de functie en bedrijf, als je op sollicitatiegesprek gaat.
 • Doe je niet mooier of beter voor dan je bent. Spreek de waarheid. Ben wel enthousiast en gemotiveerd.

Wil je meer?

 • Volg een individueel sollicitatie maatwerk traject bij Margreet Jonker.
 • Lees meer tips voor online solliciteren.
365 Sollicitatievragen

Ja, ik wil dat Margreet Jonker mij helpt!

Ja, ik wil een afspraak

Ervaringen van klanten met Margreet

“Ik heb bij Margreet Jonker de training solliciteren en presenteren gevolgd. Door Margreet wordt het beste uit jezelf gehaald door jezelf na te laten denken over je eigen kunnen. Zelfs de talenten waar je je niet bewust van bent komen eruit. Ik heb het als een zeer positieve en sprankelende training ervaren waar ik veel voordeel van heb gehad. Solliciteren werd meteen een stuk minder “eng”.”

Bob

“Ik heb een traject gevolgd over solliciteren. Daarin heb ik duidelijke richtlijnen mee gekregen hoe ik me het beste kan voorbereiden op het gesprek. Mw Jonker liet me inzien hoe ik negatieve gedachten kan ombuigen naar positief denken waardoor je zelfvertrouwen gaat groeien. Dat is een proces waar je zelf aan moet werken en dat heeft tijd nodig. Het heeft allemaal positief uitgewerkt, de baan heb ik gekregen.”

Bianca

Veel gestelde vragen Sollicitatie Specialist

Wat is solliciteren?

Solliciteren is jezelf op de kaart zetten. Solliciteren is in feite niets anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Je moet jezelf kunnen verkopen voor een potentiële werkgever.

Hoe ziet een Sollicitatietraject er uit?

Tijdens een oriënterend telefonisch contact vraag ik je waar je tegen aan loopt en met welke sollicitatievragen je zit. Afhankelijk van de vraag en de situatie maken we afspraken over het traject wat we ingaan.

Ik werk individueel met je en pas de sollicitatietraining of sollicitatietraject aan op jouw wensen en wat goed voor jou is. Het is dus een specifiek op jou gericht maatwerk traject.

Wat kost een sollicitatietraining?

De sollicitatiebegeleiding bij mij is individueel en dus precies op maat voor jou. Dit betekent dat de sollicitatietrajecten ook per persoon verschillend zijn.
Gemiddeld duurt een traject 3 maanden waarbij de gesprekssessie niet gelimiteerd zijn. Het gaat bij mij om de kwaliteit en niet de kwantiteit.
Solliciteren en presenteren is een investering in jezelf. De prijzen variëren van € 500 tot € 2000.

Hoe voer ik succesvol een sollicitatiegesprek?

Het sollicitatiegesprek goed voorbereiden vergroot de kans dat je de beste bent op gesprek en dat je de baan krijgt.

Wat zijn de meest lastige vragen in een sollicitatiegesprek?

De meeste sollicitatievragen zijn te verwachten en zijn goed voor te bereiden, zoals:

 • Waarom solliciteer je bij dit bedrijf?
 • Waarom wil je weg waar je nu werkt?
 • Wat zijn je sterke of zwakke punten?
 • Waarom zouden we jou aannemen? Enz.

Toch zijn er ook vagen die lastig kunnen zijn. Ik heb daar een speciaal e-book overgeschreven, waarin ik diverse antwoordmogelijkheden geef op moeilijke sollicitatievragen. Vraag dit e-book gratis aan via deze link

https://margreetjonker.nl/gratis-e-book/

De klant vraagt aan Margreet

Sollicitatietraining

“Ik ben HBO opgeleid, ben inmiddels 34 maar vind het solliciteren toch echt niet leuk en fijn. Het maakt me onzeker. Ik zoek iemand die mij kan helpen. Het gaat met name om de sollicitatiegesprekken. Ik klap steeds dicht. Ik kan mezelf blijkbaar niet verkopen. Graag wil ik investeren in mezelf om een goede en passende baan te vinden.”

“Help, na 24 jaar is mijn baan komen te vervallen en moet ik weer solliciteren. Dit heb ik al jaren dus niet meer gedaan. Weet niet hoe het moet en vindt het ook best wel spannend. Graag wil ik investeren in mezelf, want ik wil nog een leuke baan vinden.”

 

Meer over Margreet
TOPcoach Margreet Jonker
Heb je vragen?