Succesverhaal Sollicitatietraject

re-integratie

Anna: Van boventallig en afgedankt naar mezelf zijn en weer mee doen!

Anna : ”En dan in 1 keer krijg je te horen dat je boventallig bent. Na 16 jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt. En dan bestaat je baan niet meer. Geen secretariële verantwoordelijkheden meer, mijn werkzaamheden werden intern overgenomen. Ik voelde mij toch wel ‘afgedankt’, ik was ‘overbodig’.

Ik had het gevoel dat ik niet meer meedeed, er niet meer bij hoorde, zeker toen ik thuis zat”.

Anna vond het lastig om te solliciteren en om zeker over te komen. Het solliciteren was ook al weer lang geleden en ze wist niet zo goed hoe ze zichzelf het beste kan presenteren.

Eenmaal op sollicitatiegesprek(ken) werd ze overvallen door de zenuwen en vergat ze belangrijke aspecten te vertellen; ze klapte steeds dicht. Ook hier volgden dus de afwijzingen en weer voelde Anna zich ‘afgedankt’. Natuurlijk wil Anna weer een droombaan, waarin ze voldoening heeft en waar ze haar kwaliteiten kan laten zien.

Echter haarzelf ‘verkopen’ was nog een stap te veel voor haar. Haar beperkte communicatie, het te weinig opkomen voor haarzelf, de onzekerheid en haar introverte karakter belemmerde haar om zichzelf succesvol te presenteren en te solliciteren op de arbeidsmarkt.

Gelukkig heeft Anna veel wilskracht en is ze leergierig. Ze is bereid om naar haarzelf te kijken en stappen te zetten om haar doel van een nieuwe baan te bereiken.

Het eerste contact

Ze heeft initiatief genomen om contact te zoeken met mij als TOPcoach en Sollicitatie Specialist. Ze was blij dat ze het niet meer alleen hoefde te doen. Het enthousiaste en motiverende kennismakingsgesprek gaf haar nog meer redenen om van start te gaan.

Ik bood haar een 3 maanden traject Succesvol Solliciteren aan, waarin ik individueel met haar aan de slag ben gegaan om haar eerst met veel zelfvertrouwen in haar kracht te zetten.  ”Wie ben ik? Wat kan ik? en Wat wil ik?” zijn belangrijke aspecten die veel aandacht krijgen in zo’n traject. Dit naast veel zelfreflectie zoals bijvoorbeeld ‘Wat kan ik anders doen, om wel succes te krijgen?”. En natuurlijk komen diverse sollicitatie en presentatie activiteiten aan bod.

Het succes!

Binnen 3 maanden had Anna de baan die ze graag wilde, met exact het aantal uur en de gewenste reisafstand.

Een half jaar later sprak ik haar weer. Nu kon ze aangeven dat haar huidige werk nog veel leuker was dan hetgeen ze bij haar vorige werkgever gedaan had. Haar ‘boventalligheid’ van toen was nu een geluk bij een ongeluk. Ze is nu veel meer zichzelf, straalt en hoort er weer helemaal bij.

Ook, jij, kan net als Anna je droom leven. Zet de stap en neem contact.

Heb je vragen?