Outplacement coaching bureau Hengelo

Persoonlijke aandacht
gericht op jouw groei én
nieuwe kansen!

re-integreren

Van grauw vooruitzicht naar glimmend GOUD

 • Op zoek naar een andere baan vanwege reorganisatie?
 • Speuren naar een andere functie vanwege een arbeidsconflict?
 • Weg bij je werkgever met een vaststellingsovereenkomst?
 • Baan om andere reden kwijt?

Ik, Margreet Jonker, help je dankzij mijn outplacementbureau in Hengelo, Enschede en omstreken. Samen vinden we het GOUD in jou en laten we je weer glimmen.

outplacement

Ja, ik wil outplacement

Waarom outplacement begeleiding & coaching in Hengelo en wat bereik je?

Met mijn outplacementbureau krijg je uitzicht op een nieuwe baan die beter bij je past. Hoe dat komt? Samen richten we ons via een outplacementtraject op jouw groei en nieuwe kansen. Daar gaat wel wat aan vooraf. De meeste mensen die mijn hulp inschakelen kampen met veel onzekerheid en negatieve emoties. Begrijpelijk, weggaan uit je vertrouwde werkomgeving voelt als een bedreiging.

Gelukkig weet ik uit eigen ervaring dat bedreigingen ook de weg naar nieuwe mogelijkheden opent. En nieuwe kansen. Met als resultaat? Meestal een baan waar jij helemaal op je plek bent. Vaak hoor ik na afloop van een outplacementtraject bij mij in Hengelo: ‘Had ik dit maar jaren eerder gedaan.’ Dat gun ik ook jou. Zet daarom de eerste stap via een gratis GOUD-sessie (zie hieronder) en begin met je ontdekkingsreis.

Zo werkt hét outplacement bureau

gesprek
Jouw eventuele outplacementtraject bestaat uit 4 onderdelen:

 1. Gratis GOUD-sessie
 2. Afscheid nemen van oude werkplek en loslaten
 3. Zelfonderzoek naar talenten en kwaliteiten
 4. Sollicitatietraining en ruim baan voor je loopbaan

Hieronder ontdek je meer over deze onderdelen.

1.     Gratis GOUD-sessie

Jouw eventuele outplacementtraject beginnen we met een gratis GOUD-sessie; mijn zelfontwikkelde manier om samen te ontdekken hoeveel GOUD je in je hebt. Én te bewijzen dat je GOUD waard bent. Dankzij mijn jarenlange ervaring als coach weet ik namelijk dat persoonlijke aandacht jou succes oplevert. Die persoonlijke aandacht voor jou en je talenten staat in de GOUD-sessie dan ook voorop.
Dankzij die GOUD-sessie ontdek je ook wat mijn outplacement jou persoonlijk gaat opleveren. Je ervaart dan bovendien of we een klik hebben; een belangrijke graadmeter voor jouw succes. Want als jij je goed en veilig bij mij en mijn aanpak voelt, krijg je meer drive om het beste in jezelf naar boven te halen. Ervaar het zelf tijdens de gratis GOUD-sessie.

2. Afscheid nemen en loslaten

Wat nodig is voor je nieuwe toekomst? Dat je je verleden, je oude werkplek loslaat. Daarom geven we aandacht aan een goede manier van afscheid nemen van je oude werkplek. Dát geeft ruimte voor nieuwe mogelijkheden in je loopbaan!

3. Zelfonderzoek naar talenten en kwaliteiten

Dankzij zelfonderzoek krijg je vervolgens inzicht in je eigen talenten en kwaliteiten. Daarbij (her)ontdek je jouw passie en drijfveren: jouw GOUD! Als je dat eenmaal (weer) hebt, krijg je duidelijk in beeld wie je bent, want je kunt en wat je altijd al wilde doen.

4. Sollicitatietraining en ruim baan voor je loopbaan

Met het inzicht uit het zelfonderzoek heb jij het handvat om je GOUD weer te laten glimmen in een baan die bij je past. Want als je weet wat je kunt en wilt, weet je ook wat je moet zoeken. Vanuit mijn bureau in Hengelo krijg je daarbij persoonlijke sollicitatietraining. En verder outplacement die jij nodig hebt om snel jouw beste baan ooit te vinden.

Lees hier het succesverhaal van iemand die outplacement volgde

Wat je verder wilt weten: praktische info

 • Wat: Outplacementtraject op maat, samengesteld aan de hand van jouw situatie
 • Hoe: Outplacement krijg je van mij via een 1-op-1 traject
 • Wie: Jij beslist wat we aanpakken
 • Hoe lang: Outplacementtraject duurt gemiddeld 6 maanden
 • Kosten: Meestal betaalt je werkgever (staat vaak in je vaststellingsovereenkomst)

Mijn sollicitatietips op Radio Haarlem

Wil je eerst eens wat handige sollicitatietips horen die ik als loopbaancoach voor je heb? En gevoel krijgen bij mij? Luister hieronder dan naar mijn radio-uitzending bij Haarlem 105.

Meer weten?

Ontdekken of mijn outplacementbegeleiding bij jou past? Of wat mijn outplacementtraject voor jou betekent? Reserveer een gratis GOUD-sessie of neem contact op!

Ja, ik wil een Gratis GOUD-sessie

Vraag een gratis GOUD-sessie aan

Ervaringen met Margreet als Outplacementcoach

“Door omstandigheden ben ik zonder werk komen te zitten. Mijn vorige werkgever had mij aangeboden om een outplacementtraject te volgen. Hier door ben ik in contact gekomen met Margreet Jonker. De begeleiding is fantastisch. Ze helpen je ook buiten de afspraken om als dat nodig is. Ik heb er veel van opgestoken en kon het toepassen in het zoeken naar een baan. Inmiddels is dat gelukt. Het is echt het steuntje in de rug die je soms nodig hebt. Margreet, bedankt!”

Corinne
Corinne

“Voor Achmea, divisie Zorg & Gezondheid, heb ik Margreet ingehuurd voor het geven van trainingen Solliciteren en LinkedIn voor een groep medewerkers die mogelijk hun baan verliezen als gevolg van reorganisatie. De ervaringen zijn heel positief! De medewerkers hebben aangegeven er echt iets aan te hebben en dat het ook erg boeiende trainingen zijn. Je wordt gemotiveerd om tijdens de trainingen met jezelf aan de slag te gaan. Ook na de trainingen zijn de meeste medewerkers nog steeds actief bezig met hun profiel op LinkedIn of passen ze zaken toe in hun CV of sollicitatiebrief. Het is zeker aan te raden om deze trainingen bij Sollicitatie Specialist  te volgen. Je komt er enthousiast en met een rugzak vol info, tips en adviezen uit! Met dank”.

Sandra

Veel gestelde vragen over Outplacement

Wat is Outplacement?

Dat is de begeleiding die je krijgt bij het zoeken en vinden van een nieuwe baan als je zelf met ontslag bedreigd wordt.

Het is dus de begeleiding die je krijgt van je oude werkgever naar het vinden van een nieuwe baan buiten de huidige organisatie. Het wordt ook wel ’van werk naar werk’ traject genoemd.

Outplacement wordt dan ook nog al eens ingezet, om de kans op nieuw werk voor de vertrekkende medewerker te vergroten om daarmee werkloosheid te voorkomen.

Hoe ziet een outplacementtraject eruit?

Na een oriënterend kennismakingsgesprek besluiten we samen het outplacementtraject in te gaan.
Een match of goede klik moet er zeker zijn om samen er een succesvol traject van te maken.

Een outplacement is een enorme verandering, namelijk van werk naar geen werk meer. De verwerking van het verlies van de huidige baan en het veranderingsproces, zal in het begin aan de orde komen. Verder werken we aan jouw talenten en kwaliteiten en wat wil je?

In de gesprekken gaan we telkens een stapje verder in jouw ontwikkeling. Waar liggen de knelpunten en hoe kan je deze tackelen. Afhankelijk van jouw keuzes zetten wij tools in om samen met jou te kijken hoe je verder kan komen.

Per keer stellen we het doel van het gesprek vast, waar loop je op dit moment tegen aan en waar ligt je focus. We blijven flexibel met steeds de doelstelling van dit traject voor ogen, namelijk het vinden van de passende baan.

Het aantal coachsessies is ongelimiteerd.

Welke onderwerpen komen aan de orde bij een outplacementtraject?

Het outplacementtraject bestaat uit fasen, die ook door elkaar heen kunnen lopen (oftewel in de oriëntatiefase kunnen ook al sollicitatie activiteiten plaats vinden).
Het blijft maatwerk en wordt aangepast op jou als persoon en op jouw situatie.

Oriëntatie

 • Intake
  Nadere kennismaking en goede afstemming op wensen, behoeften, situatie en mogelijkheden.
 • Veranderingsproces en verwerking verlies huidige baan
 • Persoonlijk profielanalyse (zelfanalyse)
  Loopbaanbiografie, Welke rode draad herken ik?, Waar sta ik nu?, Wie ben ik, wat wil ik en Wat kan ik? Vaststelling focus, Wat moet ik veranderen?
 • Onderzoeken drijfveren.

Toeleiding naar plaatsing

 • Het geleerde van de zelfanalyse toepassen
 • Arbeidsmarktoriëntatie
  o.a. (social) media en waar vind ik vacatures
 • Sollicitatie ondersteuning
  Brief, CV, Telefoon, Open Solliciteren, Vacature-analyse, Netwerken, Sollicitatiegesprekken
 • Arbeidsmarktbenadering en job search
  Social media toepassen, netwerken, bedrijfsbezoeken e.d.
 • Plaatsing.

Nazorg

Begeleiding tijdens aanvaarding baan en de eerste twee maanden in nieuwe functie.

Zijn er ook voordelen van het krijgen van een outplacement?

Gedwongen ontslag is nooit leuk. Althans op dat moment. Meestal geeft het boosheid, frustratie, onzekerheid en ook stress.
Je eigenwaarde en zelfvertrouwen dalen. Mooi dat je in een outplacementtraject ook aan deze thema’s kan werken en dat je ook gecoacht wordt op persoonlijke ontwikkeling.

Je gaat naar mogelijkheden en kansen kijken. Er komt een nieuw doel in je leven, namelijk het vinden van een passende baan. En deze baan is altijd leuker én beter.
Achteraf hoor ik mijn klanten altijd zeggen “had ik dit maar eerder gedaan”, “was ik maar eerder van baan gewisseld” e.d.

Het ontslag en het outplacementtraject is vaak één van de beste dingen die ze is overkomen. Deze ervaring en ontwikkeling brengt ze dichter bij zichzelf en bij wie ze zijn.

De klant vraagt aan Margreet Jonker

Outplacementcoach gezocht
“Mijn huidige functie komt te vervallen in verband met sluiting van een deel van het bedrijf. Ik werk daar al 20 jaar met veel plezier. Nu ben ik pre boventallig en moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik weet niet meer zo veel van solliciteren en zo. Graag wil ik ondersteuning in wat ik kan en wil en daar een passende leuke en dienstverlenende baan in vinden.”

“Voor één van onze medewerkers (55 jaar) zoeken wij een outplacementtraject. In verband met digitalisering van de huidige werkzaamheden, komt zijn baan te vervallen.
We zoeken iemand die individueel werkt en dus niet dat hij in een groep geplaatst wordt.”

 

Meer over Margreet
TOPcoach Margreet Jonker

Ja, ik wil outplacement

Heb je vragen?