Succesverhaal Outplacement / loopbaancoaching

re-integreren

Theo (52 jaar) kwam uit een reorganisatie en wilde niet werkzoekend thuis zitten

Hij had dan ook vrij snel een nieuwe baan. Daar was hij wel blij mee, maar kwam er snel achter dat hij veel meer kon dan de zittende accountmanagers. Hij ergerde zich aan de laksheid en weinige omzetsuccessen. Misschien had hij wel te snel deze baan aangenomen en was hij onder zijn niveau aan het werk.

Maar ja Theo kwam als laatste binnen bij dit bedrijf en was ook blij dat hij weer werk had. En ja, hij kon het daar toch niet veranderen. Toch knaagde er iets. In die tijd trok hij bij mij aan de bel en heb ik hem begeleid in deze loopbaanvraag.
Hij wist niet goed hoe nu verder en wat te doen. Wel weer solliciteren naar een ander bedrijf … of …???

Natuurlijk hebben we met Theo gekeken naar zijn talenten en kwaliteiten en op zich paste hij ook wel in dit bedrijf.

Theo ging wel solliciteren én Theo heeft zich ook kwetsbaar opgesteld naar de directie. Ofwel hij is het gesprek aangegaan wat er op zijn hart lag en heeft gezegd wat hij mistte en wat hij zou kunnen betekenen voor het bedrijf.

Wat er gebeurde was het volgende:

De directie en de Raad van Bestuur zijn daarna met Theo in gesprek gegaan. Ze waardeerden hem enorm in de organisatie en luisterden ook naar zijn missie en visie. Het resulteerde in het volgende:

Een van de huidige accountmanagers werd ontslagen en Theo werd voorgedragen om adjunct directeur te worden.
Theo is volledig op zijn plek, hij is blij, energiek en de omzetten schieten omhoog.

Ik ben altijd super dankbaar dat ik deze processen mag begeleiden. Door een kleine interventie gaat iemand doen, waarvan die weer gaat stralen.

Wil jij dat ook? Maak een afspraak. Ik spreek je binnenkort.

 

Heb je vragen?