4 vormen om je als ondernemer te blijven ontwikkelen

Gepubliceerd op: 11 januari 2021

ontwikkelenJe wilt je als ondernemer blijven ontwikkelen, maar hoe pak je dat aan? Stilstand is achteruitgang, dus het is belangrijk om regelmatig nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, skills op te doen en inzichten te verkrijgen. Daar kan ik je als businesscoach en startversneller goed bij helpen, al zal je het uiteindelijk natuurlijk zelf moeten doen. Vanuit jouw intrinsieke motivatie, als belangrijkste motor om het aan te pakken en vervolgens vol te houden.

Stilstand is achteruitgang

Je wilt als ondernemer natuurlijk zo weinig mogelijk stilstand. Maar in welke richting wil jij je ontwikkelen? En is iedere ontwikkeling een waardevolle voor jouw ondernemerschap? Ik leg het je als businesscoach graag uit, ook aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zodat je steeds een stap voorwaarts kunt zetten, ook door je te ontwikkelen in een heel andere richting dan je gewend bent.

4 vormen om je te ontwikkelen

Benieuwd hoe jij je als ondernemer kunt (blijven) ontwikkelen? Ontdek de 4 vormen waar je gebruik van kunt maken:

 • Lees boeken
  De makkelijkste manier om je te ontwikkelen. Zoek naar de managementboeken die anderen lezen, laat je meevoeren in een roman of kies het eens volledig buiten je eigen bubbel. Zonder veel risico, omdat je voor een paar tientjes een nieuw boek koopt waarin je een heel andere wereld kan leren kennen.
 • Volg seminars
  Meld je aan voor seminars en webinars, waaraan iemand anders je vertelt over een wereld die je al goed kent, nog niet zo goed kent of totaal nieuw voor je is. Doe inspiratie op, dankzij de nieuwe prikkels die je toelaat.
 • Volg een opleiding
  Krijg je de smaak te pakken? Volg een opleiding, waarmee je de kans hebt om je diepgaand verder te ontwikkelen. Iets dat vraagt om meer commitment en meer kosten kent, maar ook uitgebreide mogelijkheden biedt.
 • Doe mee aan workshops
  Nieuwe vaardigheden of skills ontwikkelen? Doe mee aan (online) workshops, waarmee je meteen andere ondernemers kunt leren kennen die zich net als jij graag blijven ontwikkelen.

Aan de slag met een businesscoach

Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?