7 vragen van een re-integratiecoach om te ontdekken wat je echt wilt

Gepubliceerd op: 13 november 2023

re-integratiecoachEen re-integratiecoach helpt je te re-integreren om vanuit ziekte weer terug te keren naar je werk.  Maar, voordat je daarmee aan de slag kunt is het belangrijk om goed te weten wat jij belangrijk vindt. Pas als je begrijpt waarom je het doet kun je daar concreet mee aan de slag. Stel jezelf daarom een aantal vragen. Daar kan ik je als coach bij helpen, maar het zijn jouw antwoorden die je de weg wijzen.

De vragen stel je jezelf en je geeft ook zelf antwoord op de vragen. Zo help ik je als coach antwoorden te vinden, die jou de weg wijzen als je wilt re-integreren. Dat hoeft wat mij betreft niet zweverig te zijn, omdat je simpelweg nadenkt over wat er voor jou belangrijk is.

Re-integratiecoach in Hengelo e.o.

Ik werk als re-integratiecoach vanuit Hengelo en omgeving. Daar help ik mensen zoals jij om te re-integreren. Of we gaan samen een stap terug, om vast te stellen wat jij belangrijk vindt als je weer aan de slag wilt.

Veel mensen zien die eerste fase over het hoofd. Dat is jammer, omdat het veel makkelijker wordt om stappen voorwaarts te zetten als je weet waar je naartoe wilt. En als je weet waarvoor je het doet. Daarom heb ik 7 vragen verzameld die je daarbij kunnen helpen. 

Stel jezelf deze 7 vragen

Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Tenminste, niet meteen. Als re-integratiecoach help ik je met nieuwe inzichten. Dat kost tijd en soms komen we er via een omweg alsnog bij uit.

Denk alvast een keer na over deze vragen en jouw antwoorden daarop:

 • Wat vind ik leuk om te doen?
  Vraag jezelf af of je het leuk vindt om te doen. Dat geldt voor het werk waar je (weer) aan denkt, net als aan de specifieke taken die je uitvoert.
 • Wat kost me energie?
  Sta er andersom ook bij stil wat je juist energie kost. Wat vond je niet leuk aan je werk? Of waar zie je eigenlijk tegenop?
 • Waarvan vind ik dat ik het móet doen?
  Leg je jezelf verplichtingen op, als je echt eerlijk bent naar jezelf? Wat móet je doen, maar wil je eigenlijk niet?
 • Heb ik last van prestatiedrang?
  Voor wie doe je het als je vindt dat je het móet doen? Gaat het om prestatiedrang om te laten zien wat je kunt?
 • Wat zou ik willen veranderen?
  Is er iets dat je daaraan wilt veranderen? Sta erbij stil wat je anders zou doen als je het helemaal zelf voor het zeggen had.
 • Haal ik er voldoening uit?
  Bedenk je waar je voldoening uit haalt. Wat vind je belangrijk om te doen en waar zou je trots over vertellen?
 • Wat zou ik een ander adviseren?
  Of denk erover na wat je anderen zou adviseren. En pas dat vervolgens zelf toe, om te gaan doen wat je echt leuk vindt. 

 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?