Angst voor outplacement: wat wordt jouw plan B of plan C?

Gepubliceerd op: 20 oktober 2022

outplacementMisschien ervaar je angst voor outplacement. Er speelt iets binnen de organisatie, en je hebt het idee dat dit jouw positie zou kunnen raken. Misschien verlies jij je baan, en moet je via outplacement op zoek naar iets anders.

In sommige gevallen voel je het goed aankomen. Toch hoeft een reorganisatie niet te betekenen dat jij iets anders moet gaan zoeken. Sommigen maken zich sneller zorgen dan anderen, dus het is belangrijk om vast te stellen wat er precies aan de hand is. Daarnaast kan het geen kwaad om een plan B en een plan C uit te werken. Misschien blijkt daaruit dat er goede alternatieven beschikbaar zijn. Of krijg je zelfs zin om wat anders te gaan doen, als blijkt dat je jouw vaardigheden op een heel andere manier kunt benutten dan je tot nu toe gewend bent.

Wat is er aan de hand?

Veel mensen ervaren angst voor outplacement. Dat is niet vreemd. Het is een bron van onzekerheid, iets waar we als mensen niet van houden.

Toch hoeft er niet automatisch veel aan de hand te zijn. Soms is het voldoende om gewoon eens op een rij te zetten en wat er speelt. Hoe past jouw functie binnen de nieuwe plannen? En wat verwacht je van de veranderingen die er binnen de organisatie zullen plaatsvinden? Door daarover samen in gesprek te gaan lukt het soms al om de grootste angst weg te nemen.

Plan B en plan C: goed voorbereid

Daarnaast kan het geen kwaad om alvast te spreken over een plan B en een plan C. Zelfs als je die plannen nooit echt hoeft te gebruiken geeft het rust om ze te maken. Dan weet je wat je kunt verwachten, als het toch nodig blijkt om iets anders te gaan zoeken. Het creëert rust, bijvoorbeeld als je ziet dat er leuke andere uitdagingen beschikbaar zijn. Je maakt de kans daarmee groter dat je gewoon kunt blijven werken, bijvoorbeeld door te voorkomen dat je jezelf ongemerkt voorbijloopt.

Voorkom angst voor outplacement

Ervaar je angst voor outplacement of ben je gewoon onzeker over wat er komen gaat? Ik ben jouw specialist in outplacement in Hengelo en omgeving. Dus ben je benieuwd wat je daarvan moet verwachten en wil je goed voorbereid zijn als het zover komt? Daar help ik je graag mee. 

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?