Bouwen aan persoonlijk leiderschap: 3 tips van andere leidinggevenden

Bouwen aan persoonlijk leiderschap: 3 tips van andere leidinggevenden

persoonlijk leiderschapBouwen aan persoonlijk leiderschap, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Met een paar handige tips begrijp je snel beter waar het om gaat. Als belangrijke aanzet of om de eerste valkuilen te omzeilen. Zodat jij kunt werken aan je eigen ontwikkeling, iets waar vervolgens heel jouw bedrijf van profiteert.

Tips voor persoonlijk leiderschap

Benieuwd naar onze tips voor persoonlijk leiderschap? We zetten er 3 voor je op een rij:

  • Durf te veranderen
  • Ga de uitdaging aan
  • Maak jouw keuzes bewust

1. Durf te veranderen

Het spannendste van alles, wat vraagt om de juiste mindset. Verandering vinden we spannend, het is een ontzettend menselijke reactie. Liever houden we alles bij het oude, omdat we dan weten wat we krijgen en er geen sprake is van onzekerheid.

Wil jij je persoonlijk ontwikkelen? Stel jezelf dan open voor verandering. Durf de automatische piloot los te laten, om jouw omgeving te laten veranderen. Stap uit je comfortzone en leg op die manier de basis voor groei. Loesje verwoordde het al eens prachtig: ‘Leven is het meervoud van lef’.

2. Ga de uitdaging aan

Een nieuwe manier van werken kan geweldige kansen opleveren. En blijkt het achteraf toch geen goede stap? Dan heb je dat in ieder geval ontdekt en kun je het in een andere richting zoeken, toch?

Met die denkwijze ga je de uitdaging aan, in plaats van dat je er allerlei beren in op de weg ziet. Een positieve instelling, waarbij je er altijd iets waardevols uit probeert te halen. Denk na over wat je ervan kunt leren, zelfs als het je in eerste instantie niet aanstaat of je er weinig vertrouwen in hebt. En blijkt het inderdaad een verbetering? Dan ben je spekkoper!

3. Maak jouw keuzes bewust

Rommel niet zomaar door op de automatische piloot, maar zorg ervoor dat je jouw keuzes voortaan bewust maakt. Bepaal waar je naartoe wilt, welke stappen je daarvoor moet zetten en houd de voortgang bij.

Je ontwikkelt op die manier een moreel kompas met duidelijke doelstellingen. Het maakt je pro-actief, waarmee je de kans hebt om persoonlijk stappen te zetten. Met een duidelijke richting voor ogen wordt het veel makkelijker om te bepalen wat de volgende stap moet zijn.

Samen bouwen aan persoonlijk leiderschap

Wil jij je persoonlijk ontwikkelen, maar weet je niet goed hoe je daarmee moet beginnen? Of vind je het juist lastig om de volgende stap te zetten? Geen zorgen, samen kunnen we daar uitstekend mee aan de slag. Dankzij prikkelende vragen, de juiste uitdaging en uiteindelijk het inzicht waarmee je zelf aan de slag kunt.

Enthousiast en wil je er alles aan doen om te bouwen aan persoonlijk leiderschap? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top