De beste business-beslissingen: van starter tot succesvoller

Gepubliceerd op: 30 augustus 2021

starterHoe word je van de starter die je nu bent een succesvolle ondernemer? Het is waar veel professionals mee worstelen, zelfs als ze de eerste stappen hebben gezet. Dus je hebt je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je bedrijf loopt en je maakt misschien al een leuke omzet. Hoe zorg je ervoor dat je starter-af kunt worden? En het succes kunt boeken waarvan je droomde, en zoals je dat misschien om je heen wel ziet?

Vooruit met de juiste focus

Het klinkt misschien vreemd, maar het is vooral belangrijk om als starter regelmatig ‘nee’ te zeggen. Je krijgt waarschijnlijk allerlei kansen en de mogelijkheden lijken soms legio. Je kunt bouwen aan een goede website of webshop, je zou direct marketing kunnen inzetten en wordt het niet tijd om je pakket aan diensten of assortiment met producten uit te breiden? Allemaal kansen die je zou kunnen grijpen, maar daar wordt het snel onoverzichtelijk van.

Veel beter werkt het om focus aan te brengen. Doe niet te veel, maar doe dat wat je wilt doen vervolgens wel heel goed. Vanuit die focus krijg je de kans om het goed op te zetten. En loopt het eenmaal? Dan kun je het loslaten, om het volgende op te pakken. 

3 tips voor je processen

Dat doe je aan de hand van processen, die je inricht om ze uiteindelijk uit handen te kunnen geven. Daarvoor maak je gebruik van een paar handige tips:

  • Schrijf precies op wat je doet
    Je doet het op jouw manier en die wijze zit daarom precies in je hoofd. Schrijf zoveel mogelijk uit wat je doet, om het ook op anderen over te kunnen brengen. Of neem het zelf nog eens door, om na te gaan waar het wellicht beter, slimmer of efficiënter kan.
  • Standaardiseer of automatiseer
    Probeer de stappen die je zet zoveel mogelijk te standaardiseren. Klanten weten waar ze aan toe zijn, omdat je iedere keer dezelfde kwaliteit garandeert. En kun je het automatiseren? Dan kost het bovendien veel minder tijd.
  • Evalueer en optimaliseer
    Houd een vinger aan de pols, door regelmatig te evalueren. Zijn klanten nog net zo tevreden, werken de processen soepel? Evalueer en leer bij, om het weer verder te optimaliseren of in te grijpen waar het niet zo goed gaat. 

Maak betere business-beslissingen

Wil jij betere business-beslissingen nemen en ben je benieuwd hoe andere succesvolle ondernemers dat aanpakken? Ze waren allemaal starter, en in een aantal gevallen schakelden ze een businesscoach in. Dat betekent dat je kunt rekenen op een beetje hulp, door een ervaren ondernemer die het allemaal al eens voorbij heeft zien komen.  

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Open chat
Heb je vragen?