Een nieuwe baan in coronatijd: waar liggen de kansen?

Gepubliceerd op: 4 mei 2021

coronatijdGa er maar aan staan: een nieuwe baan vinden in coronatijd. Het lijkt een enorme uitdaging en opgave, waar je misschien liever niet aan begint. Toch liggen er kansen, ondanks dat bijvoorbeeld de horeca en de culturele sector te maken hebben met enorme problemen.

Daar waar sommige sectoren het ontzettend zwaar hebben in coronatijd is er in andere branches juist sprake van een enorm tekort door de razendsnelle groei. Dacht je bijvoorbeeld dat de zorg en de logistiek uitontwikkeld waren? Recente ontwikkelingen laten zien dat daar nog ontzettend veel te bieden en te halen valt. 

Ontdek de zorg en logistiek in coronatijd

Zowel de zorg als de logistiek groeien de afgelopen maanden enorm. Er is veel behoefte aan tal van beroepen, waarvan sommigen nog maar in de kinderschoenen staan zelfs. Dus heb je ervaring in de zorg, wil je daar aan de slag of ben je op zoek naar totaal iets anders? Er liggen allerlei mogelijkheden, zodat je zelfs in coronatijd toch de kans hebt om een leuke nieuwe baan te vinden.

En heb je interesse in logistiek of zoek je naar een functie waarin je jouw analytische vaardigheden goed kwijt kan? De branche heeft ontzettend veel te bieden en is tegelijkertijd op zoek naar allerlei nieuw talent. De pakketjes zoals we die verstuurden en ontvingen leken behoorlijk ontwikkeld, maar de coronacrisis heeft zichtbaar gemaakt dat het systeem nog ontzettend kwetsbaar is.

Digitaal en dynamisch: nieuwe kernkwaliteiten

Los van de branches waarin er nog wel degelijk kansen liggen op een baan in coronatijd zijn ook de gewenste kernkwaliteiten door werkgevers veranderd. Heel belangrijk is het bijvoorbeeld om digitaal goed onderlegd te zijn. En kun jij je dynamisch en flexibel opstellen? Ook dat is een belangrijke plus, waarmee je de mogelijkheid hebt om een nieuwe baan te vinden.

Het zijn inzichten waar ik je goed mee kan helpen als loopbaancoach. Dus heb je affiniteit met IT of kun je goed overweg met digitale systemen die bijvoorbeeld data analyseren? De wereld ligt aan je voeten. Probeer jezelf zo dynamisch en flexibel mogelijk op te stellen, bijvoorbeeld als het gaat om de bedrijfscultuur en de werktijden. Het zijn die kwaliteiten waar veel werkgevers naar op zoek zijn. Door je daar nu in te ontwikkelen kun je zelfs tijdens of net na de coronacrisis op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging om in verder te gaan.  

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.