Herken jij jouw burn-out competenties op tijd?

Gepubliceerd op: 21 oktober 2020

burn-outJe zit al jaren op je plek en doet wat je leuk vindt, zonder dat je nog echt buiten je comfortzone hoeft te komen. Je kent je competenties. Dat geeft een fijn gevoel, maar is misschien niet de plek waar je echt wilt blijven zitten.

Als je weet dat het ook anders kan, met meer uitdaging en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, zou je dan gaan?
Het is voor veel mensen lastig om dit punt te herkennen, omdat ze het er in eerste instantie best wel naar hun zin lijken te hebben. Toch is dat een schijnidee, omdat het de plek is waar je uiteindelijk tegen een burn-out aan kunt lopen of waar je de kansen mist op een leuke nieuwe uitdaging.

Geen energie meer

Benieuwd hoe je merkt dat je ergens niet meer thuishoort? En hoe je voorkomt dat je in een burn-out komt?
Let bijvoorbeeld eens goed op waar je nog energie van krijgt. En waar je aan de andere kant geen energie meer van krijgt, bijvoorbeeld als je er een langere tijd mee aan de slag moet. Ofwel, waar loop je op leeg? Of waarvan raak je opgebrand?

Ik ben loopbaancoach in Hengelo en omgeving, waardoor ik je kan helpen met het herkennen van dit punt. Jij bent degene die het moet doen, maar ik kan er wel voor zorgen dat jij je ogen opent om na te gaan of je nog wel energie krijgt van het werk dat je doet.

Oppassen voor een burn-out

Zou je te lang door blijven werken aan taken waar je geen energie van krijgt? Hoe lang houd je al alle ballen in de lucht?
Je loopt het risico om jezelf op te branden en uiteindelijk tegen een burn-out aan te lopen. Dat gaat heel geleidelijk, waardoor eigenlijk niemand het herkent voordat het te laat is.

Het heeft te maken met de taken die je doet waar je geen energie van krijgt. Die taken kosten energie, waar je maar een bepaalde hoeveelheid van hebt. Zodra je ook stress ervaart of het thuis wat drukker wordt is de kans groot dat je in het rood loopt en er uiteindelijk niet meer uitkomt.

Leuke nieuwe stap in jouw loopbaan

Wil je een leuke nieuwe stap maken in jouw loopbaan? Dan is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken. En uit te stappen voordat het te laat is, bijvoorbeeld als je merkt dat je ergens geen energie meer van krijgt. Daarmee voorkom je dat het straks te laat is, waardoor je al een aantal kansen gemist hebt.

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?