Hoe lang duurt re-integreren? Jouw persoonlijke traject

Gepubliceerd op: 26 november 2021

re-integrerenEen re-integratietraject: hoe lang duurt dat eigenlijk? Re-integreren klinkt voor sommigen heel zwaar. Dat helpt je niet om het op te pakken, terwijl het geweldige nieuwe kansen biedt.

Hoe lang zo’n traject duurt verschilt van persoon tot persoon. Sommigen hebben binnen een paar maanden een nieuwe uitdaging gevonden, terwijl anderen ongeveer een jaar bezig zijn. Gemiddeld gaat het om 6 tot 9 maanden. Natuurlijk heb je die tijd niet volledig nodig om een nieuwe uitdaging te vinden. In plaats daarvan gaat het bijvoorbeeld om het traject daarvoor, om te accepteren dat je een ander pad in zal moeten slaan. 

Aandacht en het plan van aanpak

Als re-integratiecoach in Hengelo neem ik daarom ruim de tijd voor oprechte interesse en aandacht. Hoe sta jij op dit moment in de situatie en wat is het gevoel dat daarbij overheerst? Zonder zweverig te worden zorgen we ervoor dat we het verlies van jouw baan of functie verwerken. Dat is een belangrijke eerste stap, waar al meteen wat tijd overheen kan gaan.

Pas na die fase met persoonlijke aandacht voor de situatie werken we aan een nieuw plan van aanpak. Het gaat om een trajectplan, waarbij ik een faciliterende, begeleidende, confronterende en stimulerende rol speel. Bovendien zal ik je ondersteunen waar dat nodig is, om de kwaliteiten die jij hebt zo goed mogelijk te benutten.

Uiteraard is het uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid om ermee aan de slag te gaan. Toch is dat iets wat nu misschien nog ondenkbaar of ‘ver van je bed’ lijkt, dus daar houden we natuurlijk rekening mee.

Terug naar de arbeidsmarkt

Uiteindelijk is het re-integratietraject erop gericht om je terug te brengen naar een aanvaardbare werkoplossing, hetzij bij de eigen werkgever (1e spoor) hetzij bij een andere werkgever (2e spoor). Dat is iets waar ik veel ervaring mee heb en waar ik veel anderen mee heb geholpen. Tegelijkertijd ben jij uniek, dus valt vooraf ook lastig te zeggen hoe lang dat precies zal duren.
Ik bied jou als re-integratiecoach de begeleiding en coaching die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen, op eigen kracht én met jouw mogelijkheden een passende baan te vinden.

Het duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden om volledig te re-integreren. Dat kan sneller gaan of langer duren, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Houd in ieder geval in je achterhoofd dat er niet zoiets bestaat als een ‘goede’ of ‘slechte’ duur van het traject.

Re-integratie op jouw tempo

Uiteindelijk zorg ik er als re-integratiecoach in Hengelo voor dat je re-integreert in jouw tempo. Dus wil en kun je sneller? Of heb je juist meer tijd nodig? Daar houd ik rekening mee, zodat het nooit onwennig of geforceerd zal aanvoelen.

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?