Ik heb toch geen coach nodig? Ik heb geen probleem

Ik heb toch geen coach nodig? Ik heb geen probleem

coachEen coach? ‘Die heb ik toch helemaal niet nodig’, hoor ik in eerste instantie vaak. En heel begrijpelijk ook, omdat veel mensen een coach nog steeds associëren met een probleem dat je wilt oplossen.

Tenminste, als het gaat om een coach voor ondernemers of voor professionals die graag verder komen in hun werk. De coach van een voetbalteam of andere sportploeg, daar kijken we heel anders naar. Die ‘begeleidt de jonge sporters’ of ‘zet de lijnen uit’. Een waardevolle toevoeging, waar met name bij de populaire sporten grote bedragen voor worden betaald.

‘Ik heb toch geen probleem?’

Toch kiezen we niet voor een coach zolang we binnen ons bedrijf of werk ‘geen probleem’ hebben. Maar, moet er sprake zijn van een probleem om iemand in te schakelen die je zou kunnen helpen?

Als je een probleem ervaart is het prettig om daar een coach bij in te schakelen. Die helpt je het probleem op te lossen, zodat je weer vooruit kunt. En stel dat je al vooruit gaat, maar je harder wilt. Wie zoek je dan op?

In die gevallen is het een uitstekend idee om een coach in te schakelen. Als startversneller of businesscoach bijvoorbeeld. Die je helpt niet in de bekende valkuilen te trappen. En die ervoor zorgt dat je de juiste basis legt om snel met jouw bedrijf te kunnen groeien.

Hulp van een coach

De hulp van een coach zit in de meeste gevallen heel anders in elkaar dan een deel van ons denkt. Het gaat lang niet altijd om het oplossen van een probleem. Soms gaat het er juist om dat er een extra paar ogen bij komt. Of een extra stel hersens, om na te denken over nieuwe kansen en uitdagingen die er liggen.

Van topsporters, topondernemers en bijvoorbeeld de BN’ers weten we dat ze graag gebruik maken van coaches. Zij weten dat ze het niet helemaal alleen kunnen dus besluiten daar hulp voor in te schakelen. Niet om een concreet probleem op te lossen, maar om meer capaciteit toe te voegen en daar hun voordeel mee te doen.

Samen aan de slag

Wil je er ook als ondernemer voor zorgen dat je er alles uit kunt halen? Of als professional gewoon eens met iemand aan de slag die je helpt betere keuzes te maken? Leer hoe je harder vooruit kunt gaan, dankzij de uitgebreide ervaring die ik heb met alle anderen die ik begeleid. Ondernemers en professionals, die weten dat twee sterker zijn dan één en dat jij daar je voordeel mee kunt doen.

Benieuwd waarom jij geen coach nodig hebt, en het toch een goed idee is om eens samen te werken? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.2 Comments

 1. Dankjewel Margreet!
  Ik woon nu gepensioneerd op Gran Canaria, waar het nu ook crisis is. Alleen in de auto de deur uit voor boodschappen, ook alleen de supermarkt in, apotheek en benzine tanken mag ook. Wandelen, beperkt, mag alleen als je een huisdier hebt.
  Ik wens je zakelijk gezien sterkte en privé een goede gezondheid, natuurlijk ook je medewerkers.
  We gaan hierna betere tijden tegemoet.
  Groet
  Willem Bloemendal

  • Hallo Willem,
   Dank voor je reactie. Het is inderdaad een rare en bizarre tijd. Wens je inderdaad ook een mooie en gezonde tijd. Geniet van dat wat er wel is. En ook op afstand ben ik in dien nodig bereikbaar. Hartelijke groet, Margreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top