Kan ik binnen outplacement starten als zzp’er? (Ja, vaak kan dat)

Gepubliceerd op: 8 november 2023

outplacementAls er voor jou geen plek meer is bij je huidige werkgever krijg je te maken met outplacement. Dat is in veel gevallen niet leuk, maar ook een nieuwe kans. Dat wil zeggen, als je klaar bent om weer aan de slag te gaan. Dat hoeft niet meteen en het is heel natuurlijk als je daar nog niet klaar voor bent. Toch is het de moeite waard om je mogelijkheden te verkennen.

Dus denk je erover na om als zzp’er aan de slag te gaan? Wat een goed idee! Als zelfstandige bepaal je zelf hoe je werkt, wanneer je werkt en waaraan je werkt. Natuurlijk kleven er ook nadelen aan, maar het is de moeite waard om hiermee aan de slag te gaan. En het goede nieuws is, dat kan vaak vanuit het budget en de begeleiding die beschikbaar zijn voor outplacement. 

Advies bij outplacement in Hengelo en omgeving

Ik kan je helpen en adviseren bij outplacement in Hengelo. Daarmee heb ik jarenlange ervaring, dus ik heb het allemaal al een keer voorbij zien komen. Tegelijkertijd is iedere situatie uniek, dus ik luister graag naar jouw wensen. En wil jij starten als zzp’er, bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om een andere baan te vinden? Of gewoon omdat je altijd al had willen ondernemen, en dit voelt als jouw beste kans om dat te gaan doen? Ik help je bij outplacement, dus ook als jij van plan bent om voor jezelf te beginnen.

Aan de slag als zzp’er: soepel starten

Het goede nieuws is dat je de begeleiding en het (opleiding)budget mag gebruiken om te starten als zzp’er. Dat wil zeggen, de meeste werkgevers maken daar geen probleem van. Het hangt af van de precieze voorwaarden die er gelden. Ik kan je dat helpen uit te zoeken. Je weet dan zeker dat je ervoor kunt kiezen om zelfstandig te gaan starten.

Vaak heb je minimaal recht op een transitievergoeding. Die vergoeding geldt voor de transitie naar een nieuwe functie, net als naar het zelfstandig ondernemerschap. Dus is er sprake van een sociaal plan waarvan jij gebruik kunt maken? Ik help je graag uit te zoeken hoe je dat kunt gebruiken om te gaan ondernemen. 

Begeleiding en (opleiding)budget

Als jouw werkgever je begeleiding en een (opleiding)budget biedt binnen outplacement kan ik daarmee voor je aan de slag. Ik bied je de begeleiding die je zoekt. Daarnaast kan ik je helpen om de juiste opleidingen te kiezen, of andere begeleiding te vinden om als ondernemer te gaan starten.

Tip: ik heb regelmatig ondernemers geholpen als businesscoach. Dus ook daarmee kan ik je in Hengelo en omgeving goed helpen. 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?