Kunst van veranderen: maak bewuste keuzes

Gepubliceerd op: 11 mei 2020

veranderenDe kunst van het veranderen beter onder de knie krijgen? Een belangrijke uitdaging voor veel ondernemers. Die hun business willen aanpassen, bijvoorbeeld als ze groeien of als ze merken dat de markt verandert. Maar, hoe ga je om met veranderingen? Het is iets dat we traditioneel lastig vinden. En waar ik je als TOPcoach én businesscoach goed mee kan helpen. Bijvoorbeeld door je te helpen meer bewuste keuzes te maken. Waar je 100% achter kunt staan, vanuit de belangrijke intrinsieke motivatie. Zodat je daar ook anderen makkelijker in mee zal krijgen.

Meer aandacht voor wat je kiest

De automatische piloot voelt heerlijk comfortabel en is op die manier een veilige keuze. Helaas kun je daar de omgeving niet mee veranderen, waardoor je vastroest in patronen waar je niet zomaar meer uitkomt. Het is in plaats daarvan belangrijk om moed te tonen, waarmee je van de gebaande paden kunt komen. Om je doelen te realiseren, die waarschijnlijk buiten je comfortzone liggen. Zo’n verandering valt niet mee, vooral niet als je daar misschien geen goede ervaringen mee hebt. Terwijl sommige anderen het makkelijk af lijkt te gaan. Wat niet zo hoeft te zijn, maar wat soms wel zo overkomt. Hoe zij dat doen? Ze maken vooral bewuste keuzes. Voordat je kunt veranderen is het belangrijk om goed te weten waar je uiteindelijk naartoe wilt. Aan de hand van een moreel kompas, dat je erbij kunt houden als je kleinere keuzes moet maken. Zodat je bewust bent van waar je naartoe wilt. En wat je belangrijk vindt om uiteindelijk te bereiken. Alleen op die manier voorkom je dat je een speelbal wordt van de omgeving. Om de touwtjes zelf in handen te houden, met bewuste keuzes voor de verandering die je graag door wilt maken. Met een businesscoach of als je wilt werken aan persoonlijk leiderschap. Een belangrijke doelstelling voor zowel ondernemers als andere professionals.

Succesvol ondernemen: aan de slag met een businesscoach

Succesvol ondernemen, met de moed om te veranderen als dat nodig is? Als businesscoach help ik je inzichtelijk te maken welke blokkades je ervaart. En waarom het zo lastig lijkt om daar voorbij te gaan. Terwijl andere ondernemers zichzelf steeds opnieuw uit lijken te vinden. Zij maken bewuste keuzes, met een duidelijk doel voor ogen. Waar ze zelf 100% in geloven, waardoor ze daar ook andere mensen makkelijker in meekrijgen. En goede ervaringen opdoen met veranderingen. Om het zichzelf de volgende keer een beetje makkelijker te maken. En het van de buitenkant de laten lijken alsof ze het altijd zo gedaan hebben. Veranderen door een meer bewuste keuze te maken? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?