Loopbaancoach adviseert: 3x goed van start na je studie

Gepubliceerd op: 28 oktober 2017

Loopbaancoach adviseert: Een goed begin is het halve werk. Een waarheid als een koe, maar hoe pas je dat toe voor je loopbaan? Als loopbaancoach begeleid ik veel professionals die na verloop van tijd wat anders zoeken. Juist net na je studie is het ook belangrijk om een goede keuze te maken. En slimme zetten te doen. Daarom 3 handige tips, die je na je studie helpen om de juiste baan te vinden en je loopbaan goed van start te gaan.

Neem contact op met je voorbeelden

Niets zo waardevol als een gesprek met ervaringsdeskundigen. Dus, ga op zoek naar anderen die het werk doen dat jij graag wilt gaan doen. Ga met ze in gesprek. Gewoon door ze te vragen naar wat ze doen, uiteraard door aan te geven dat je dat razend interessant vindt. Via LinkedIn zoek je eenvoudig naar specialisten die het werk doen dat jij ambieert. Spreek je waardering voor hen uit en vraag ze of je een kop koffie met ze kunt drinken. Veel mensen praten graag over het werk wat ze doen, zodat je uit eerste hand informatie kunt krijgen. En ze je leren kennen. Je zou niet de eerste zijn die op die manier gevraagd wordt om te solliciteren op een vacature die binnenkort vrijkomt.

Vind de recruiters die je moet kennen

En blijkt het lastig om professionals te vinden die precies doen wat jij wel ziet zitten? Dan kun je het proberen via de recruiters. Zoek op LinkedIn naar vakgroepen van recruiters en breng jezelf op die manier onder de aandacht. Zij kunnen je helpen in contact te komen met organisaties en specialisten, die op zoek zijn naar nieuw talent.

Profileer jezelf op internet

Tenslotte heb je ook buiten LinkedIn de mogelijkheid om je (online) te profileren. Start een blog, doe mee aan online discussies en laat op die manier van je horen. Vertel welke kennis jij hebt of gebruik je ervaring om inzichten te delen. Doe dit op basis van inhoud, zodat je sneller komt bovendrijven als organisaties naar iemand zoeken. Of zodat ze je alvast op de radar hebben, waardoor je er gemakkelijker binnen kan komen op het moment dat er een functie beschikbaar komt.

Samen met een loopbaancoach aan de slag

Als loopbaancoach kan ik je helpen het juiste type CV op te stellen of jezelf beter te profileren. Prettig als je tijdens je loopbaan een volgende stap wilt zetten of als je goed van start wilt gaan na je studie. Wat dat betreft kan ik je als loopbaancoach op een aantal verschillende manieren van dienst zijn. Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen voor je loopbaan? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

Open chat
Heb je vragen?