Loopbaancoach voor persoonlijke ontwikkeling: wat wordt jouw volgende stap?

Gepubliceerd op: 31 januari 2023

loopbaancoachHoe blijf je groeien in jouw loopbaan? En wat is er voor nodig om de volgende stap te zetten? Als je daaraan twijfelt, of als je niet weet wat die stap moet zijn kan ik je daarbij helpen. Als loopbaancoach stel ik je de juiste vragen. En kan ik je helpen om verder te komen, bijvoorbeeld dankzij de ervaring met andere mensen die ik daarmee help.

Voorkom dat je stil komt te staan

Voor veel mensen is hun loopbaan een pad dat ze voor zichzelf uitstippelen. Als loopbaancoach werk ik vaak met mensen die even niet meer weten wat de volgende stap moet zijn. Ze weten wel waar ze naartoe willen, maar vinden het lastig om het concreet te maken. Of ze zijn zelfs de stip op de horizon even kwijt, waardoor het helemaal niet meevalt om het pad te bepalen dat ze zouden moeten bewandelen.

Wat jouw situatie ook is, samen met een loopbaancoach kom je er uiteindelijk uit. Dat is fijn, omdat je daarmee voorkomt dat je stil komt te staan. Het is zonde om gewoon door te blijven gaan met wat je doet, als je niet beter weet hoe het ook anders zou kunnen. Zorg er dus voor dat je regelmatig even de tijd neemt om te reflecteren.  

Soms is vragen stellen al voldoende

Als loopbaancoach heb ik geen pasklaar antwoord dat iedereen met wie ik werk op weg helpt. En ik kan je ook niet aangeven hoe anderen de juiste richting weer wisten te bepalen. Tenminste, dat kan ik je wel vertellen, maar het zal je niet helpen.

In plaats daarvan gaan we met elkaar in gesprek. Soms is het al voldoende om de juiste vragen te stellen. Dat triggert jou misschien om na te denken over wat er ook alweer belangrijk voor je is. En hoe dat past bij de loopbaan die je voor ogen hebt. Of op welk punt je nu bent gekomen, waardoor duidelijk wordt welke stap je kunt gaan zetten.

Loopbaancoaching om verder te komen

Met loopbaancoaching help ik je om weer verder te komen als je op dit moment het gevoel hebt dat je stilstaat. Dat kan op allerlei manieren, dus het is altijd maatwerk. Als we met elkaar in gesprek gaan krijg je een steeds beter beeld van waar jij naartoe wilt. En wat er voor nodig is om de volgende stap in de juiste richting te zetten. 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?