Loopbaancoaching: ‘ik wilde graag iets betekenen voor andere mensen’

Gepubliceerd op: 24 april 2023

loopbaancoachingStel dat je al jaren succesvol bent in je werk, maar daar geen voldoening uit haalt. Wat doe je dan? Niet lang geleden vroeg een klant me om mee te denken over zijn loopbaan en carrière. Hij wilde graag wat betekenen voor andere mensen, en had het gevoel dat te weinig te doen binnen de huidige functie. Toch bleek het lastig om zomaar over te stappen. Waar het precies aan lag wist diegene niet, dus zocht hij bij mij hulp voor loopbaancoaching. 

Meer zelfvertrouwen kweken door loopbaancoaching

Soms voel je wel de wens om iets anders te gaan doen, maar weet je niet precies hoe je dat moet aanpakken. Of je weet zelfs dat wel, maar je durft de stap niet te zetten. Het zijn heel herkenbare situaties voor mij als loopbaancoach. Daarom is dat iets waar ik je goed bij kan helpen, bijvoorbeeld als je vanuit jouw werk graag meer wilt betekenen voor anderen.

Dus heb je die ambitie en heb je duidelijke idealen waarvoor je wilt gaan? Dan ben je al goed op weg. Ik kan je helpen om voor jezelf meer zelfvertrouwen te kweken. Dat wil zeggen, dankzij mijn coaching krijg jij de mogelijkheid om je zelfvertrouwen te ontwikkelen. Onderaan de streep moet je het allemaal zelf doen. Zoals je uiteindelijk ook zelf je baan moet opzeggen om de stap te kunnen maken naar een andere functie.  

Spontane loopbaancoaching met verrassende uitkomst

De klant die ik hielp om werk te gaan doen met meer betekenis heeft dat heel positief ervaren: “Ik was niet de makkelijkste klant daar er twee richtingen aan mij trokken naar het vinden van leuke baan. Eén ervan was mijn ervaring op het bedrijfsbureau en anderzijds de drive om iets te betekenen voor mensen. Ook heeft Margreet een meer waarde aan mij gegeven op het gebied van mijn zelfvertrouwen. Een sterk aan te bevelen een open en spontane gezellige coach met kennis over loopbaanbegeleiding.”

Het beschrijft goed wat ik vaak van mensen hoor als ik ze help als loopbaancoach. Ze geven me aan dat hun situatie misschien erg complex is. En dat het niet mee zal vallen om een oplossing te vinden. Het positieve en prettige is dan dat ik die oplossing ook niet hoef te vinden. Daar ga je zelf mee aan de slag.

Een baan met meer betekenis

Ik help je als loopbaancoach in kaart te brengen wat je waardeert in je huidige werk. En waarvan je denkt dat het eventueel beter kan, bijvoorbeeld om meer betekenis toe te voegen. Pas als je daarvan zelf inziet wat het oplevert en weet waarom je dat belangrijk vindt kun je de volgende stap zetten. Zo zorgen we er samen voor dat je in de juiste richting beweegt. En uiteindelijk de knoop durft door te hakken. 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?