Maak medewerkers gelukkiger: 3 belangrijke voorwaarden

Maak medewerkers gelukkiger: 3 belangrijke voorwaarden

gelukkigerMelden jouw medewerkers zich steeds vaker ziek, lijken ze ambitie te missen of zijn ze in algemene zin gewoon niet zo gelukkig? Een belangrijke gemiste kans, omdat gelukkige medewerkers de basis vormen voor een gezond bedrijf.

Wil je iedereen die bij jou werkt gelukkiger maken, maar weet je niet goed hoe je dat kunt aanpakken? Aan de hand van een paar belangrijke voorwaarden zorg jij ervoor dat ze het snel gelukkiger én beter naar hun zin hebben.

Maak medewerkers gelukkiger, lees hier de voorwaarden

Benieuwd naar de voorwaarden voor gelukkige medewerkers? We zetten er drie voor je op een rij:

  • Maak het gezellig
  • Omarm flexwerken
  • Toon interesse

1. Maak het gezellig

Het is de werkplek, maar het is er ontzettend belangrijk dat medewerkers het naar hun zin hebben. Zorg ervoor dat ze het gezellig hebben, zowel met jou als met elkaar. Natuurlijk moet je elkaar af en toe de waarheid kunnen vertellen en is het belangrijk dat er gewerkt wordt. Dat lukt het best als de sfeer goed is.

Tip: organiseer een bedrijfsuitje, zet een VrijMiBo op en zorg voor een lunchruimte die uitnodigt om op een leuke manier met elkaar in gesprek te gaan.

2. Omarm flexwerken

Weinig medewerkers worden gelukkig van een vaste werkplek waar ze iedere dag van 9 tot 5 hun werk doen. Veel beter werkt het om ze de mogelijkheid te bieden overal te kunnen werken. Bijvoorbeeld onderweg, net als op een andere locatie in het pand.

Richt flexplekken in en betrek medewerkers bij de ontwikkeling daarvan. Vraag ze naar hun mening, hun ideeën en adviezen. Door het samen te ontwikkelen worden ze belangrijke ambassadeurs, waardoor de ervaren vrijheid bijdraagt aan het werkgeluk.

3. Toon interesse

Misschien wel het belangrijkste: toon interesse in wie er voor en met jou werkt. Vertrouw ze en toon oprechte interesse, voor een open werksfeer. Medewerkers zullen zich gezien en gewaardeerd voelen, twee belangrijke voorwaarden om beter te presteren.

Tip: merk je dat er meer uitdaging nodig is of zijn er andere zaken in hun privéleven die er spelen? Spring er niet bovenop, maar probeer voorzichtig te polsen of er misschien een verandering nodig is om ze tegemoet te komen.

Samen maken we jouw medewerkers gelukkiger

Het is binnen jouw organisatie ontzettend belangrijk om na te denken over het geluk van medewerkers. Met de bovenstaande tips en door ze de beste balans te bieden tussen werk en privé. Een aantal belangrijke voorwaarden, waarmee je ervoor zorgt dat zij beter in hun vel zitten. Waardoor ook jij de kans hebt om beter te presteren, zodat heel het bedrijf erop vooruit zal gaan.

Enthousiast en wil je er alles aan doen om medewerkers gelukkiger te maken? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top