Meer klanten komen niet aanwaaien: je moet ze verdienen

Gepubliceerd op: 2 februari 2022

business coachIeder bedrijf wil meer klanten, dat is geen nieuws. Ook geen nieuws is dat er business coaches zijn die je beloven veel meer klanten te genereren, soms maar met een paar kleine aanpassingen.

Welke methoden ze daarvoor gebruiken weet ik niet, omdat het geen manier is waar ik in geloof. Meer klanten komen namelijk niet zomaar aanwaaien, die zal je moeten verdienen. Als ondernemer kun je zelf een aantal zaken beïnvloeden. De keuzes die je maakt bepalen hoe jij bouwt aan jouw bedrijf en hoe je daarmee communiceert naar buiten toe.

Business coach: Meer klanten met minder moeite

Het zijn die keuzes die bepalen hoe jouw klanten eruit zien. En hoeveel nieuwe klanten je ontvangt.

Wat dat betreft valt het niet mee om zomaar meer nieuwe klanten te krijgen, zonder dat je daar moeite voor moet doen. Natuurlijk kun je het marketingbudget flink opschroeven, maar levert dat je de klanten op waar je naar op zoek bent? En kun je dat op de lange termijn volhouden? Er zijn maar weinig bedrijven die zoveel te besteden hebben dat ze onbeperkt nieuwe klanten kunnen genereren door er simpelweg marketing-euro’s tegenaan te gooien. 

Keuzes voor jou als ondernemer

Het is in plaats daarvan veel interessanter om goed te kijken naar de keuzes die je maakt. En de invloed die deze keuzes hebben op de manier waarop je als ondernemer onderneemt.

Weet jij bijvoorbeeld waar je met jouw bedrijf naartoe wilt? En voor welke klanten je het liefst werkt? Pas als je die ‘kapstok’ hebt kun je de juiste keuzes maken. En daarmee zelf bouwen aan een bedrijf dat de juiste klanten aantrekt.

Als je het bedrijf stevig hebt staan zullen klanten zich daar in herkennen. Of niet natuurlijk, omdat dit niet de klanten zijn waar je graag voor werkt. Op die manier bouw je structureel aan meer nieuwe klanten, altijd vanuit een degelijke basis en betere kennis van wie je als ondernemer eigenlijk bent.

Business coach: hoe krijg je meer klanten?

Dus, hoe krijg je als ondernemer meer klanten? Als business coach zal ik je altijd helpen helder te krijgen waarom je onderneemt, voor wie je dat doet en wat je daarmee uiteindelijk wilt bereiken. 

Het zijn de antwoorden op die vragen die ervoor zorgen dat je duidelijker kunt communiceren. En dat jouw strategie aansluit bij de doelgroep waarvoor je graag wilt werken. Dat is uiteindelijk veel waardevoller dan extra marketingbudget.

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact als business coach. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?