Nieuwe loopbaan in coronatijd: dit zijn de beroepen met kansen

Gepubliceerd op: 25 mei 2021

coronatijdZoek je naar een nieuwe uitdaging in coronatijd? Als je jouw baan verloren hebt of als je daar geen voldoening meer uit haalt is dit een goed moment om iets anders te gaan doen. Dat wil zeggen, in een crisis als de huidige wordt er veel duidelijk. Bij jezelf en bij organisaties, dus bij de diverse beroepen.

Sommige beroepen verdwijnen, er komen nieuwe bij en bij anderen blijkt dat de druk eigenlijk te hoog is opgelopen. Dus zoek jij naar een goede manier om aan de slag te gaan met loopbaancoaching? Het kan heel interessant zijn om nu op te beroepen te letten waar het begint te knellen. Of waar er al veel langer behoefte is aan nieuw talent. 

Kijk naar waar het knelt

Je kunt loopbaancoaching gebruiken om lichtjes bij te sturen, om iets heel anders te gaan doen of om gewoon weer aan de slag te gaan. In alle drie de gevallen is het verstandig om goed te kijken naar waar het knelt. Dat geldt bijvoorbeeld voor deze beroepen:

 • Verpleegkundige
  Dit heeft geen toelichting nodig, de druk op de zorg is groot. Je kunt zowel als verpleegkundige als in andere rollen aan de slag.
 • Technicus voor industriële installaties
  Ook in de technische sector is er veel behoefte aan nieuw talent. Dat gaat bijvoorbeeld om werk aan industriële installaties, met een hoge mate van specialisatie. 
 • Onderhoudsmonteur
  Wil je meer laagdrempelig aan de slag met techniek? Dan kun je denken aan een functie als onderhoudsmonteur, beschikbaar in diverse branches. Ook kan je vaak intern opgeleid worden.
 • Calculator in de bouw
  De calculatie in de bouw is een belangrijke eerste fase, waar veel technisch talent voor nodig is. Dat is er op dit moment niet, dus daar liggen kansen. 
 • Ontwikkelaar voor ICT
  We doen steeds meer digitaal en online, dus ICT wordt steeds belangrijker. Er is daarom veel behoefte aan ontwikkelaars die met software aan de slag kunnen. 
 • Boekhouder of accountant
  En ligt je hart bij de financiële wereld? Ook boekhouders en accountants hebben veel werk liggen, bijvoorbeeld omdat steeds meer mensen een eigen bedrijf starten. 
 • Schoonmaker bij mensen thuis
  Ten slotte is er veel vraag naar schoonmakers bij mensen thuis. Het zijn niet de meest uitdagende functies, maar er is relatief veel behoefte aan door het thuiswerken. 

Loopbaancoach in coronatijd

Zoek je een loopbaancoach in coronatijd, omdat je een stap wilt maken? Ik ga graag met je in gesprek, in Hengelo en omgeving. Dus zit je niet meer op je plaats in je huidige functie? Of ben je werkzoekend en benieuwd naar wat er goed bij je past? Dat zijn situaties waarin ik je goed kan helpen, zowel in coroantijd als wanneer dit straks allemaal weer voorbij is. 

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?