Nooit uitgeleerd: zo blijf je jouw bedrijf verbeteren

Gepubliceerd op: 1 februari 2021

verbeterenBen je net begonnen met jouw bedrijf of juist al een tijd lang bezig? Je bent als het goed is nooit uitgeleerd. Er valt van alles te ontdekken, te verbeteren en als je inspiratie op wilt doen zal je nieuwe prikkels toe moeten laten.

Het is de enige manier waarop je jouw bedrijf kunt blijven ontwikkelen, door je steeds weer te interesseren voor andere dingen. En door nieuwe contacten op te doen, de verbinding te maken en samen te zoeken naar mogelijkheden om het mooier te maken.

Blijf jezelf verbeteren, volg een training

De één heeft die neiging vanzelf, terwijl de ander er wat meer hulp bij nodig heeft. Zoals een duwtje in de rug, bijvoorbeeld om een training te gaan volgen. Het is voor veel ondernemers een belangrijke manier om inspiratie op te doen.

Dus valt de training die je volgt tegen? Laat je er niet door afremmen en ga naast de inhoud op zoek naar andere dingen die je eruit kunt halen. Soms kun je iets leren van de manier waarop er wordt gesproken, de aanpak van de training in het algemeen of de andere deelnemers die er aanwezig zijn. Een training is goed geschikt om je nieuwe prikkels op te leveren, waarmee je ervoor zorgt dat je zelf weer inspiratie kunt opdoen.

Treed buiten je comfortzone

Het is bovendien heel interessant om buiten je comfortzone te treden. Dat kun je doen met een training, door samen te werken met een businesscoach of gewoon door eens een heel ander boek te lezen.

Ga naar de boekenwinkel of log in (op het account van iemand anders) bij je favoriete online boekenwinkel. Kies daar een boek dat je normaal gesproken niet zou lezen. Of meld je aan bij een training of coach die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen. Je zal merken dat juist dit de beste manier is, omdat je buiten je comfortzone veel meer leert dan erin.

Ontwikkel je in jouw bedrijf

Ten slotte heb je natuurlijk de mogelijkheid om je te ontwikkelen binnen jouw eigen bedrijf. Als business coach help ik je graag anders te kijken naar de werkvloer. Wat kun je daarvan leren en hoe zorg je ervoor dat je het beste uit meerdere werelden met elkaar kunt combineren? Er gaat in bedrijven vaak veel meer om dan de meeste ondernemers door hebben, dus het is zonde om daar geen aandacht aan te besteden. Door te kijken met aandacht merk je verschillen en details op, die je helpen te leren binnen je eigen onderneming.

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?