Omgaan met onrust: hoe bereik je weer de balans?

Gepubliceerd op: 18 februari 2021

onrustErvaar je onrust, bijvoorbeeld sinds die nieuwe functie of bij het bedrijf waar het eigenlijk altijd heel goed ging? Soms kunnen er dingen veranderen aan de situatie waarin je werkt, waardoor het je op termijn allemaal wat meer tegen gaat staan.

Die veranderingen gaan vaak heel geleidelijk, waardoor het lastig is om daar de concrete oorzaak of aanleiding voor aan te wijzen. Toch ervaar je veel meer onrust dan voorheen, bijvoorbeeld omdat de balans zoek is geraakt. Die ene vraag van die collega kon er natuurlijk nog wel bij, net als de vorige en die daarvoor. Waardoor de emmer uiteindelijk overloopt, en het een goed idee is om aan de slag te gaan met de onrust en het gebrek aan balans dat je ervaart. 

Wat brengt de onrust?

Voordat je de balans kunt herstellen is het belangrijk om vast te stellen wat de onrust brengt. Voor jou is het misschien heel geleidelijk gegaan, waardoor je niet zomaar aan kunt wijzen waar het aan ligt. En dat is lastig, omdat hierin de sleutel ligt tot het uiteindelijke succes.

We gaan samen aan de slag, om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten. Hoe zit je persoonlijke situatie in elkaar? En op welke manier reageer jij daarop? Of wat zijn zakelijk en professioneel je dromen? Het is belangrijke informatie, om een goed beeld te krijgen van wie je bent, waar je voor staat en wat mogelijk de onrust is gaan brengen. 

Uiteindelijk ben jij degene die de balans terug moet vinden. Door je beter te leren kennen krijg ik de mogelijkheid om je de juiste vragen te stellen. En om bijvoorbeeld te prikkelen met situaties die zijn veranderd, misschien zonder dat je het zelf meteen door hebt gehad. 

Veel beter in balans

Als je veel onrust ervaart is het belangrijk om vast te stellen wat daarvoor de aanleidingen zijn geweest. En kun je zelfs ontdekken hoe het komt dat je het uit je handen hebt laten glippen of waardoor het haast ongemerkt is gegaan? Vanuit die inzichten en informatie heb je de mogelijkheid om de balans weer terug te vinden.

Meer balans, dus minder onrust

We gaan samen op zoek naar de beste manier om minder onrust te ervaren. We vinden op die manier de balans in wat je doet, waar je ‘ja’ tegen zegt en wat je aan de andere kant weerlegt, ook al vind je dat nu misschien nog moeilijk. Het resultaat is meer balans en minder onrust, waardoor je zal merken dat het zowel privé als professioneel meteen een stuk beter gaat. 

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?