Outplacement? Gebruik een handige to-do list

Outplacement? Gebruik een handige to-do list

Krijg je te maken met outplacement en wil je daar zo goed mogelijk mee omgaan? Er komt in die periode veel op je af, dus het is belangrijk om alles even op een rijtje te zetten. Letterlijk, door een to-do list te maken en de punten één voor één af te werken.

Tip: voel jij je afgedankt of boventallig? Met de juiste aanpak kun jij jezelf weer worden en weer mee gaan doen.

Let op de spelregels

Rondom outplacement gelden verschillende regels. Het is belangrijk om daar goed van op te hoogte te zijn, je eraan te houden en er ook gebruik van te maken waar dat mogelijk is. Soms kun je een transitievergoeding krijgen, waaruit de outplacement betaald wordt. Er is dan een budget beschikbaar, waarmee jij ervoor kunt zorgen dat je een leuke nieuwe uitdaging kunt vinden.

Tip: veel mensen vinden het spannend om met outplacement aan de slag te gaan. Ze maken een einde aan hun loopbaan bij de werkgever, waar allerlei emoties bij kunnen komen kijken. Kijk of je in aanmerking komt voor transitievergoeding.

In veel gevallen hangt de transitievergoeding die je voor outplacement krijgt af van het aantal dienstjaren dat je hebt. Laat je daarover goed informeren door je werkgever, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Praat met deskundigen

Je hebt waarschijnlijk allerlei deskundigen in jouw omgeving, als het gaat om outplacement. Het is een goed idee om met hen te praten, zodat je vanuit meerdere kanten hoort wat er op je af komt en hoe je daar mee om kunt gaan.

Je kunt denken aan iemand van de vakbond en een jurist, maar ook aan anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dat zijn ervaringsdeskundigen, die je meer kunnen vertellen over hun ervaringen. Op die manier ontdek je waar je rekening mee moet houden rondom outplacement en wat de belangrijke spelregels zijn om je aan te houden.

Kies voor outplacement in Hengelo

Is er inderdaad een transitievergoeding beschikbaar? Ik help je graag bij outplacement in Hengelo en omgeving. We gaan daarbij zoveel mogelijk uit van wat jij kunt en wat je zoekt in een nieuwe functie, om daar meer gericht naar op zoek te kunnen gaan. Op die manier richten we ons op de positieve energie en de volgende stap die je kunt maken. Ik werk individueel met je (niet in een groep), dus maatwerk en alleen gericht op jou.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van outplacement, maar zie je het nog niet zitten om een afspraak te maken? Geen probleem, download dan eerst mijn e-book 7 stappen naar succes en dus GOUD.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top