Problemen oplossen: ontdek jouw cirkel van invloed

Gepubliceerd op: 21 april 2020

invloedLoop je tegen problemen aan? Je bent niet de enige, dus daar kun je helaas weinig aan doen. Waar je wel wat aan kunt doen is de manier waarop je daarmee omgaat. Door aan te pakken, vanuit dat waar je invloed op kunt uitoefenen. Een belangrijke les die ik als businesscoach graag deel, ook vanuit mijn eigen ervaring. Het is ondernemers eigen om van alles te willen. En daar het liefst zoveel mogelijk controle over te hebben. Maar, in de praktijk is dat niet altijd haalbaar. En dat is niet erg, als je je beter bewust wordt van jouw cirkel van invloed.

Direct, indirect of geen invloed

De cirkel van invloed wil je het liefst zo groot mogelijk maken. Het is het deel van jouw omgeving waarvan je effect hebt op wat er gebeurt. Toch is het belangrijk om je te realiseren dat alles wat er gebeurt valt in één van de drie categorieën: Directe invloed Onderdeel van jouw cirkel van invloed, dus iets om je actief mee te bemoeien. Door je gedrag aan te passen of door andere keuzes te maken. En daar vroeg of laat de vruchten van te plukken, dankzij de verandering die je aanbrengt. Indirecte invloed Je hebt invloed, maar daar heb je iemand anders bij nodig. Door je op een bepaalde manier op te stellen of de juiste omgevingsfactoren te creëren. Houd er rekening mee dat zelfs met de beste voorzet niet iedereen de bal in kopt. Geen invloed Situaties buiten jouw cirkel van invloed, dus het is belangrijk om daar zo min mogelijk energie in te steken. Je kunt er niets aan veranderen, en zal er dus mee om moeten gaan. Glimlach naar wat er gebeurt, en richt je op de zaken waar je directe of indirecte invloed op hebt.

Succesvol ondernemen: aan de slag met een businesscoach

Wil je succesvol ondernemen? Je krijgt te maken met situaties waarop je geen effect hebt. En waar je met geen mogelijkheid iets aan kunt doen, hoe hard je het ook probeert. Voorkom dat je daar veel energie aan verliest. Stop die energie liever in zaken waar je directe of indirecte grip op hebt. Vanuit jouw cirkel van invloed kun je dingen veranderen. Om ze te verbeteren voor jouw onderneming of om er nieuwe klanten mee aan te trekken. Op de manier zoals jij graag werkt, iets waar ik je als businesscoach en Startversneller natuurlijk graag bij help. Meer weten over jouw cirkel van invloed en hoe je die zakelijk als ZZP-er en/of ondernemer kunt gebruiken? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.