Re-integratie coach: wat is het verschil tussen het 1e en 2e spoor?

Gepubliceerd op: 20 december 2022

re-integratieAls je door ziekte of arbeidsongeschiktheid een tijd lang niet meer werkt en gaat re-integreren komt er van alles op je af. Er gelden allerlei regelingen en voorwaarden, en misschien doet jouw werkgever daar nog wel een schepje bovenop. Dus hoor je over re-integratie in het 1e spoor of het 2e spoor? En wil je eigenlijk wel eens weten wat dat precies inhoudt? Ik werk al jaren als re-integratiecoach, dus leg het je graag uit. 

Re-integreren in het 1e spoor

Logischerwijs begin je met re-integeren in het 1e spoor. Het eerste spoor is namelijk bedoeld om jou na langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid weer aan het werk te helpen in de functie die je al had, bij het bedrijf waar je werkte. Meestal vindt dit plaats in het eerste ziektejaar.

Dus wil jij weer aan de slag, ook al is het rustig aan? Ik help je als re-integratiecoach in Hengelo om jouw oude baan weer terug te krijgen bij het bedrijf waar je werkte. Dat heet een re-integratie in het eerste spoor. Je kent het bedrijf, de functie en waarschijnlijk ook (veel van) de collega’s. Dat maakt de re-integratie makkelijker dan wanneer je het helemaal opnieuw zou doen.  

Het tweede spoor als alternatief

Lukt het niet om bij jouw oude bedrijf aan de slag te gaan, ook niet in een andere functie dan je had? Dan is er ter alternatief nog het 2e spoor voor re-integratie. Ook daar kan ik je als re-integratiecoach mee helpen. Meestal zit je dan in je tweede ziektejaar.

We gaan samen op zoek naar jouw kwaliteiten en talenten. Aan de andere kant kijken we naar de bedrijven en functies waarin je graag zou willen werken. Ook jij als werknemer hebt verantwoordelijkheden en verplichtingen om die stap te zetten, dus daar help ik je graag bij.

Samen met mij als re-integratiecoach

Ik kan je helpen om te re-integreren, zowel in het 1e als het 2e spoor. Het betekent in de praktijk dat je er in ieder geval niet alleen voor staat. In plaats daarvan kijk ik met je mee, en leg ik je uit waar je allemaal rekening mee dient te houden. Ik heb veel ervaring met allerlei werknemers op alle niveaus. Dus zoek je een goede re-integratiecoach? Dan help ik je daar graag bij. 

Plan jouw gratis GOUD-sessie

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?