Schrap niet in je sociale contacten: 3 tips om toch in contact te blijven

Gepubliceerd op: 11 maart 2021

contactenHoe blijf je anderen spreken in tijden van lockdown? De coronacrisis duurt inmiddels ruim een jaar en laat diepe sporen na, zowel medisch, economisch als ook psychologisch en sociaal. 

Je kunt niet meer zomaar afspreken en bij elkaar langsgaan. En ook de horeca is al tijden dicht, waardoor je daar niet meer heen kunt om elkaar te zien en te spreken. Hoe zorg je er toch voor dat je voldoende sociale contacten blijft houden, bijvoorbeeld als je alleen nog maar thuis werkt? Als je behoefte hebt aan contact zijn er een paar mogelijkheden om daar ook ondanks alle beperkingen toch voor te zorgen. 

Blijf in contact: 3 handige tips

Het is belangrijk om in contact te blijven met anderen om je heen. En dan gaat het niet alleen om collega’s, die je tijdens de Teams- en Zoom-vergaderingen misschien nog regelmatig spreekt. Zorg er juist voor dat je ook anderen blijft spreken. Met een paar handige tips maak je de drempel om contact te houden tijdens de coronacrisis een stuk lager:

 • Bel gewoon eens op
  Je bent het misschien niet zo gewend, omdat je elkaar normaal gesproken regelmatig kon zien. Pak de telefoon en bel de ander eens op. Dat kan aan het eind van de middag, ’s avonds of in het weekend als je weet dat de ander (net als jij) doordeweeks aan het werk is.
  Tip: houd er rekening mee dat het de ander misschien niet meteen uitkomt. Spreek elkaar even kort en plan een moment om binnenkort even langer met elkaar te bellen. 
 • Stel het met video voor
  En hebben jullie een moment gepland om even met elkaar te bellen? Stel voor dat via FaceTime of WhatsApp met video te doen. Elkaar even zien maakt het een stuk leuker om samen bij te kletsen. Gewoon op afstand, zoals je vroeger ook zou bellen als iemand naar de andere kant van de wereld reisde. 
 • Stuur een kaartje
  En vind je dat digitale nog lastig of heb je daar door alle videocalls soms even genoeg van? Stuur een kaartje, bijvoorbeeld gewoon zomaar. Je zal merken dat je er heel leuke reacties van anderen op gaat krijgen. 

Sociale contacten tijdens de coronacrisis

Het is belangrijk om jouw sociale contacten tijdens de coronacrisis wat extra aandacht te geven. En dat valt niet altijd mee. Dus vind je het lastig om daar manieren voor te vinden? Ik help je als topcoach graag om de methoden te vinden om daar beter mee om te gaan. Dat zal je helpen meer anderen te spreken, vanuit oprechte aandacht waarvoor je echt niet altijd fysiek bij elkaar hoeft te komen.  

Wil jij je iedere dag ontwikkelen? Ik kom graag met je in contact. Voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Open chat
Heb je vragen?