Sollicitatietrends: handige tips om succesvoller te solliciteren

Sollicitatietrends: handige tips om succesvoller te solliciteren

solliciterenSuccesvoller solliciteren? Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de huidige sollicitatietrends. Daarmee voorkom je eenvoudig dat je voor verrassingen komt te staan. Wist je bijvoorbeeld dat video het steeds beter doet en dat recruiters en werkgevers steeds vaker gebruik maken van WhatsApp?

Solliciteren vraagt om durf, om te laten zien wie je echt bent. In combinatie met een paar handige tips om succesvoller te solliciteren maak je de kans op een leuke baan aanzienlijk groter.

Smartphone-proof: wees voorbereid

Zorg ervoor dat je smartphone-proof bent, door goed te weten hoe je met jouw telefoon om moet gaan. Recruiters en werkgevers maken steeds vaker gebruik van WhatsApp en zullen sollicitatiebrieven op mobiele apparaten openen. Houd daar alvast rekening mee, door de app zelf regelmatig te gebruiken en er met je brief voor te zorgen dat die ook op een kleiner scherm goed leesbaar is.

Houd er bovendien rekening mee dat je via WhatsApp gebeld kunt worden of een bericht kunt ontvangen, ook nadat je de eerste keer langs bent gegaan om te solliciteren. De manier waarop werkgevers en recruiters communiceren verandert, dus zorg ervoor dat je daarop bent voorbereid.

LinkedIn als CV: helemaal up-to-date

Gebruik LinkedIn als je nieuwe CV, door er in ieder geval voor te zorgen dat jouw profiel helemaal up-to-date is. Vermeld daar de opleidingen die je wilt tonen, net als de werkervaring die je wilt presenteren. Gebruik daarnaast mogelijkheden om publicaties of andere ervaringen te uploaden, waarbij je ook beeld en video in kunt zetten. De kans is nagenoeg 100% dat recruiters en werkgevers jouw profiel zullen bekijken, dus zorg ervoor dat je daarmee een goede indruk kunt maken.

Maak gebruik van video

Ben je creatief en wil jij jezelf op een opvallende manier presenteren? Maak dan gebruik van video. In een video heb je de kans om te laten zien wie jij bent en de werkgever of recruiter alvast aan je te laten wennen. Laat zien dat je niet bang bent om jezelf te laten zien, ook niet in een video.

Je kunt de video gebruiken als een toevoeging op jouw CV en online profiel. Maak er op die manier een ‘rijke’ sollicitatie van, waarbij je handig gebruik maakt van de moderne communicatiemiddelen die er beschikbaar zijn. En schrik niet op als een werkgever wil beeldbellen of gebruik wil maken van Skype om jou specifiek naar je ervaring en expertise te vragen.

Sollicitatie specialist: samen aan de slag

Benieuwd naar meer handige tips om het solliciteren beter onder de knie te krijgen? Ik vertel je er als sollicitatie specialist graag meer over. Ik deel ervaringen met andere kandidaten en weet uit ervaring hoe je op kunt vallen binnen een groot aantal sollicitanten. Meer weten of heb je specifieke vragen over mijn rol als specialist? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top