Solliciteren: creatief en origineel zonder anders te zijn

Gepubliceerd op: 25 juli 2017

creatief solliciterenCreatief solliciteren vraagt om iets anders, dan anders. Tenminste, als je wilt opvallen tussen de andere sollicitaties die er worden ingestuurd. Werkgevers hebben vandaag de dag de keuze uit tal van kandidaten, waardoor het aankomt op je creativiteit. Dat betekent aan de andere kant niet dat je in alle mogelijke manier anders moet zijn dan anderen. Tenminste, als het gaat om de manier waarop je solliciteert. De kanalen die je daarvoor gebruikt. Het verdient de aanbeveling om goed te luisteren naar hoe de werkgever het graag ziet, om binnen die kanalen vervolgens je creativiteit te tonen.

Creatief solliciteren

Een creatieve insteek is een goed idee, want daarmee val je op ten opzichte van de rest om je heen. De kunst zit ‘m erin om samen met een sollicitatiespecialist de juiste vacatures te vinden en daar vervolgens op een creatieve manier op te reageren. Dat wil zeggen, creatief solliciteren binnen de kanalen die daarvoor beschikbaar zijn. Zorg voor een originele brief of een e-mail, afhankelijk van waar de werkgever om vraagt. Laat zien dat je iets bijzonders te bieden hebt.

Tip: we gaan samen op zoek naar wat jou bijzonder maakt. Het is uiteindelijk de kunst om jezelf aan de werkgever te verkopen, door te benadrukken waarin jij beter bent dan alle andere kandidaten die er reageren.

Het pad dat de werkgever vraagt

Creatief solliciteren betekent heel duidelijk niet dat je een andere weg moet zoeken dan die de werkgever voorstelt. Indien er bijvoorbeeld duidelijk wordt gevraagd om een e-mail is het geen goed idee om een brief te gaan sturen. En is er online een invulformulier beschikbaar? Zorg er dan voor dat je daar gebruik van maakt op de manier zoals dat gevraagd wordt. Indien je op dit vlak creatief wilt zijn loop je twee grote risico’s. Het kan ten eerste gebeuren dat de werkgever je sollicitatie nooit ontvangt of leest, waardoor je automatisch kansloos bent voor de functie. Daarnaast heb ik als sollicitatiespecialist regelmatig meegemaakt dat werkgevers de brieven via de verkeerde kanalen naast zich neerlegde, omdat ze niet zitten te wachten op iemand die het al vanaf het begin net even anders of beter wil doen.

Aan de slag met een sollicitatiespecialist

Benieuwd naar meer handige tips over creatief solliciteren van een sollicitatiespecialist? Ik heb je graag met het opstellen van je CV en een goede sollicitatiebrief, net als het gesprek dat je daarna mogelijk mag gaan voeren. Op die manier maken we de kans op een leuke nieuwe functie zo groot mogelijk. Meer weten over de mogelijkheden of hoe we dat samen kunnen aanpakken? Neem contact met me op, dan vertellen ik je er graag meer over.

Open chat
Heb je vragen?