Solliciteren met succes: in 2019 ben jij de baas

Solliciteren met succes: in 2019 ben jij de baas

solliciterenSuccesvol solliciteren met meer succes? In 2019 ben jij de baas, omdat de verhoudingen anders zijn dan een paar jaar geleden. Bovendien is het steeds belangrijker om je ook op beeld te laten zien, bijvoorbeeld in een video. En wil je het helemaal goed doen met een CV dat de aandacht trekt? Zorg er dan voor dat die netjes smartphone-proof is, waardoor het ook daar niet aan zal liggen.

Trends in 2019 en ook voor 2020

Door de jaren heen ontstaan er verschillende trends. In 2019 heb je de meeste kans met de volgende handigheidjes:

  • Solliciteren met een video
  • Jij bent de baas
  • Smartphone-proof

Solliciteren met een video

Een geschreven CV en een motivatiebrief mogen natuurlijk niet ontbreken, maar het is belangrijk om daarnaast een stap verder te gaan. Een foto bij jouw CV is niet meer bijzonder, maar met video kun je nog wel het verschil maken.

Gebruik een video om kort aan te geven wie je bent, wat je leuk vindt om te doen en hoe jij van toegevoegde waarde bent voor het bedrijf. Het is de beste manier om jezelf te presenteren. Bovendien kun je de video gewoon een keer opnieuw opnemen, als je daar de eerste keer nog niet helemaal tevreden over bent.

Jij bent de baas

Jij bent de baas als je eenmaal aan tafel zit, een heel andere rol dan een paar jaar geleden. In veel branches hebben werkgevers moeite om goede medewerkers te vinden. Dat betekent dat jij eisen kunt stellen en kunt vragen naar de werksfeer, de uitdagingen die je kunt verwachten en de mogelijkheden die je hebt om je te ontwikkelen.

Tip: je bent de baas aan tafel, maar dat betekent niet dat je arrogant moet worden. Houd het netjes en bescheiden, maar besef wel dat de werkgever jou waarschijnlijk graag wil aannemen. Daar kun je tijdens het gesprek en in de onderhandelingen gebruik van maken.

Smartphone-proof

Solliciteer je met een CV en een motivatiebrief? Zorg ervoor dat die smartphone-proof zijn. Download de brief en het CV zelf een keer op jouw mobiele telefoon, zodat je kunt ervaren hoe die eruit komen te zien. Merk je dat bepaalde informatie verspringt of niet lekker leesbaar is? Pas het aan, omdat de kans bestaat dat ook de werkgever er op een mobiele telefoon naar zal kijken.

Solliciteren met succes: sollicitatie-specialist

Wil je solliciteren met succes? Met de bovenstaande tips maak je het een stuk makkelijker om op te vallen ten opzichte van de rest. Bovendien zorg je er eenmaal aan tafel voor dat je meer kans maakt om de baan te krijgen, als een echte sollicitatie-specialist.

Wil je graag aan de slag, maar nog niet meteen een afspraak maken? Download dan eerst mijn gratis e-book, met handige tips om het solliciteren nog beter te doen.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top