Succesverhaal Topcoaching

ontwikkelen

Marjan, getrouwd, 49 jaar, werkt al 25 jaar bij hetzelfde bedrijf. Ze is trouw en houdt van zekerheid.

Marjan is opgevoed met dat ze altijd bezig moet zijn, ze moet wat nuttigs te doen hebben. Daarnaast heeft ze zich altijd weggecijferd voor de ander. Ze zet zichzelf op plek 2 en de ander op plek 1. Ze heeft een oudere broer en zus waartegen ze vroeger op moest boksen.

Ze is trouw aan haar gezin en werk. Ze is perfectionistisch en wil het zelf goed doen en geeft het niet uit handen. Marjan kan moeilijk nee zeggen. Ze werkt zelfs over in haar eigen tijd. De werkdruk is dus hoog. Ze voelt zich snel aangevallen als ze iets niet goed heeft gedaan, ofwel dan komt de faalangst omhoog.

Ze houdt van zekerheid, vindt het moeilijk om keuzes te maken. Ze wil dan ook graag bevestiging van anderen.

Marjan leeft ook op de klok. Dit geeft haar regelmaat én er is daardoor veel MOETEN, wat ze zichzelf oplegt.

Ze heeft last van het oordeel van de ander. Ze houdt daar wel erg veel rekening mee en past zich dus aan, aan wat de ander zal vinden of denken. Hierdoor zet ze een masker op en is ze niet meer zichzelf. Marjan is bang om niet aardig gevonden te worden.

 

Coachtraject

Haar werkgever bood Marjan een coachtraject aan. Eerst kwam Marjan met wat schroom en weerstand. Eenmaal bezig ervaarde Marjan het als een super cadeau wat ze heeft gekregen.

Het toekomstbeeld van Marjan is dat er rust is, dat ze rustig kan zitten met bv een kop koffie of glas wijn en dat ze niets MOET van zichzelf.

Daar hebben we in het coachtraject naar toe gewerkt. Ze heeft geleerd dat ze het werk kan loslaten, dat ze de controle kan loslaten. Dat als de ander het voor haar doet , dat dat ook goed is. Dit alles geeft haar rust en rust geeft Marjan een blij gevoel. Daarnaast kent ze haar talenten en kwaliteiten en is ze vol zelfvertrouwen. Ze kan nee zeggen en heeft lak aan wat de ander vindt, denkt of zegt. Ze weet dan ook dat ze de bevestiging van anderen niet meer nodig heeft. Ze hoeft nu niet meer op tenen te lopen en te presteren, ofwel niet meer te voldoen aan de verwachting van de ander; geen masker meer op; gewoon jezelf zijn en ook kwetsbaar mogen zijn. Het werkplezier is volledig terug.

Marjan is super blij dat ze zich heeft laten coachen. Zonder Margreet was het niet gelukt, heeft ze me wel 10 keer gezegd.

Ook de werkgever is blij en tevreden.

 

De werkgever vertelt

“Margreet ingeschakeld voor een van mijn collega’s die problemen ervoer in het werk. Het hoge tempo van veranderingen in de branche was hiervan de voornaamste oorzaak. In een aantal maanden tijd heeft Margreet met de collega bereikt dat er een nieuwe weg ingeslagen zal worden waardoor er weer werkplezier in het vooruitzicht ligt. Complimenten voor de manier waarop en de snelheid waarmee Margreet dit inzicht heeft weten te geven. Ik kan iedereen aanbevelen, als er medewerkers zijn die werk gerelateerde problemen ervaren, de medewerkers door te sturen naar Margreet zodat medewerkers weer gelukkig worden.”

Rob

Heb je vragen?