Wat is een outplacement traject en wat zijn de kosten?

re-integreren

Wat is een outplacement traject?

Een outplacement of een outplacementtraject krijg je aangeboden door je werkgever als je ontslag krijgt. Dit ontslag heeft dan vaak te maken met een reorganisatie, arbeidsconflict of dat je vastloopt in je carrière. Het is de begeleiding door een professionele coach naar het vinden van een nieuwe baan.

Je staat er dan niet alleen voor en je kunt samen met een outplacementcoach of loopbaancoach het veranderingsproces van ontslag tot nieuwe baan doorlopen.

De één heeft meer last van het verlies van de baan en alle rouw, dan de ander. Vandaar dat de outplacementtrajecten bij mij individueel en op maat zijn. Ofwel ieder doorloopt dit traject anders en een ieder krijgt precies wat deze nodig heeft.

 

Outplacementtraject proces

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen

  • Intake en goede afstemming op wensen, behoeften, situatie en mogelijkheden.
  • Veranderingsproces en verwerking verlies huidige baan
  • Persoonlijk profielanalyse (zelfanalyse)

Loopbaanbiografie, Welke rode draad herken ik?, Waar sta ik nu?, Wie ben ik, wat wil ik en Wat kan ik? Vaststelling focus, Wat moet ik veranderen?

  • Onderzoeken drijfveren
  • Het geleerde van de zelfanalyse toepassen
  • Arbeidsmarktoriëntatie

o.a. (social) media en waar vind ik vacatures

  • Sollicitatie ondersteuning

Brief, CV, Telefoon, Open Solliciteren, Vacature-analyse, Netwerken, Sollicitatiegesprekken

  • Arbeidsmarktbenadering en job search

Social media toepassen, netwerken, bedrijfsbezoeken e.d.

  • Plaatsing en plaatsingsondersteuning
  • Nazorg.

Het doel bij een outplacementtraject is om nog helderder te krijgen wie je bent, wat je kan en welke richting je op wil met je carrière en daar binnen afzienbare tijd een passende baan in te vinden.

 

Wat zijn de kosten?

Elke persoon is anders en dus elk outplacementtraject is anders. Na een persoonlijke kennismaking weet ik wat je nodig hebt en wat ik je kan bieden. Meestal zijn het outplacementtrajecten van 6 maanden. Maar kan ook 9 maanden zijn.

De investering ofwel kosten voor de outplacementtrajecten variëren tussen de € 3.000,- en € 5.500,-.

Je krijgt enthousiaste begeleiding van een professional, die weet waar ze over praat.

De kosten van een outplacement worden vaak door de werkgever betaald. Het kan ook zijn dat de outplacementvergoeding verwerkt wordt in je transitievergoeding. Het bedrag dat je krijgt is per werkgever verschillend en vaak afhankelijk van je functie en hoe lang je ergens gewerkt hebt.

Je bent vrij om je eigen outplacementcoach te kiezen. Een klik is wel zo fijn en mede bepalend voor het succes! Neem contact op.

Heb je vragen?