Wat is en kost een loopbaancoach?

Loopbaanbegeleiding hengelo

Een loopbaancoach helpt je bij het zetten van een volgende stap in je loopbaan of carrière. Het gaat om een verandering in je loopbaan. Een loopbaancoach luistert naar jouw loopbaanvraag en door het stellen van de juiste vragen komt het probleem of de behoefte boven. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kan een loopbaantraject ingezet worden.

Je krijgt dan ondersteuning en begeleiding in de stappen die je te zetten hebt om bijvoorbeeld meer werkgeluk en werkplezier te vinden, of meer succes te hebben

Belangrijk hiervoor is dat je te weten komt en dus inzichten krijgt in wie je werkelijk bent en wat je wilt. En welke vaardigheden en kwaliteiten je daar voor nodig hebt of eventueel nog moet ontwikkelen. Een loopbaancoach kan naast vraagstukken op het gebied van werk, ook ingezet worden bij vraagstukken over scholing en carrière. Het doel van de loopbaancoaching is om je te begeleiden en ondersteunen bij het richting geven van je eigen loopbaan.

 

Margreet Jonker als loopbaancoach

Ik als loopbaancoach houd je graag een spiegel voor om te ontdekken wat voor moois je in je hebt. Zelfreflectie geeft goede inzichten; je leert uit vorige ervaringen. Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een loopbaancoach.

Het kan zijn dat je met tegenzin naar je werk gaat. Of dat je onzeker bent, of geen voldoening meer hebt in  wat je doet. Of dat je al lang op dezelfde plek werkt, maar niet durft te veranderen omdat je niet weet hoe. Of dat je misschien niet precies weet wat je wilt.

Kortom diverse redenen om eens met een loopbaancoach te gaan praten.

 

Behaal méér succes en haal het GOUD uit jou

Soms wordt daar wat raar naar gekeken  en hoor ik nog weel eens: “Heb je daar een (loopbaan)coach voor nodig? Kan je dat niet zelf?”

Elke topsporter, of dat nu in de voetbal, tennis, formule 1 of volleybal is, heeft een coach en krijgt persoonlijke ondersteuning om nog efficiënter, effectiever en succesvoller te zijn. En dat vinden we heel normaal. Echter werknemers in het arbeidsproces, die dus elke dag topsport bedrijven in hun werk, hebben  geen coach ….

Wat mij betreft een gemiste kans! Een beetje aandacht en begeleiding vanuit de werkgever geeft zoveel meer betrokken werknemers.

Dus je hoeft het niet alleen te doen. Een loopbaancoach werkt echt!

 

Wat kost een loopbaancoach?

Dit is een hele reële vraag. Ik houd persoonlijk niet van het woord ‘kost’, maat spreek liever van een investering. Loopbaancoaching is namelijk een investering in jezelf. Je wordt er meer waard van.

Ik werk als loopbaancoach in trajecten en niet in uurtje factuurtje. Dit betekent dat afhankelijk van de loopbaanvraag, je een traject op maat krijgt. Meestal heeft dat een gemiddelde duur van 6 maanden. Dus afhankelijk van jouw vraag en de duur van het loopbaancoachtraject is de investering tussen de € 1.800,– en € 4.000,- .

Een belangrijke andere vraag is: wie gaat het loopbaancoachtraject betalen? Het merendeel van mijn trajecten wordt door de werkgever betaald. De werkgever heeft ook een belang dat jij weer met plezier naar je werk gaat én dat je je niet ziek hoeft te melden.

 

Loopbaancoachingstraject: Wat is een loopbaantraject?

Je merkt dat je twijfels hebt over je werk, je voelt je niet helemaal happy op je werkplek, je hebt niet meer de voldoening die je eerst had, je hebt het idee dat je stil staat of je sleept je door de dag heen en bent blij dat je om 5 uur weer naar huis mag. Kortom je loopt vast in je werk en je weet het even niet (meer).

Allemaal redenen om een (loopbaan)coach in de arm te nemen en een loopbaantraject in te gaan.

In een loopbaantraject of ook wel loopbaancoachingstraject ga je uitzoeken waar jouw kracht zit, wie je werkelijk bent, waar je passie ligt en wat je echt zou willen. Het wordt ook loopbaancoachingstraject genoemd.

In mijn trajecten word je dus gecoacht door mij en zal ik je inspireren en faciliteren om je eigen (werk)plek in te nemen. Je zult weer van waarde en betekenis zijn in je werk. Dit hoeft niet altijd een verandering van baan of bedrijf te zijn. Het kan ook in je eigen functie.

Investeer in jezelf of in jouw werknemer

Loopbaancoaching valt bij een werkgever vaak onder scholings- en/of ontwikkelbudget, bv het Persoonlijk Ontwikkel Plan (ofwel POP).

Ook al betaalt de werkgever, zorg wel dat jij achter de keuze staat van welke coach jij wilt.

Betaalt de werkgever niet en moet je het zelf betalen. Ook dan: Het is een investering in jezelf. Het zal zeker in de toekomst terug verdiend worden.

Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Zet alvast je eerste stap en neem contact op.

Heb je vragen?