Hoe ziet een re-integratietraject 2e spoor er uit?
We beginnen met een oriënterend kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt helder wat we voor elkaar kunnen betekenen en ook of er een match is voor een succesvolle samenwerking. Als we besluiten samen te werken volgt daarna een verdiepende intake, waarin een diagnose gesteld wordt. Aansluitend volgt een plan van aanpak, het zogenaamde trajectplan of plaatsingsplan.
Mijn rol als re-integratiedeskundige is steeds faciliterend, begeleidend, confronterend, stimulerend en ondersteunend, zodat de goede kwaliteiten van jou benut worden. Ook je verantwoordelijkheid zal ik stimuleren om je mee in beweging te brengen richting passende baan. De nadruk komt te liggen op wat je wél kan, in plaats van wat je niet meer kan. Doel van het re-integratietraject 2e spoor is plaatsing op de arbeidsmarkt en wel buiten het huidige bedrijf. Ook in het sollicitatieproces ben ik jouw coach, jouw steun en toeverlaat.
Elke persoon is uniek, vandaar dat elk traject anders is en afgestemd is op jouw situatie. De duur van het re-integratietraject kan dus ook van persoon tot persoon variëren. Gemiddeld duurt een traject 6 tot 9 maanden. Soms kan het traject ook het gehele 2e ziektejaar beslaan.