Wat is solliciteren?

Leren
succesvol solliciteren!

re-integratie

Solliciteren is jezelf op de kaart zetten

Solliciteren is in feite niets anders dan jezelf presenteren op de arbeidsmarkt. Je moet jezelf kunnen verkopen voor een potentiële werkgever.

Meestal is er ergens een vacature waarop je moet reageren om een baan te verkrijgen. Solliciteren doe je door middel van een sollicitatiebrief en een curriculum vitae, waarin je jezelf presenteert en laat zien dat je geschikt bent voor die functie. Je wilt uitgenodigd worden op sollicitatiegesprek.

Dit sollicitatiegesprek goed voorbereiden vergroot de kans dat je de beste bent op gesprek en dat je de baan krijgt.

 

 

lichaamstaal

Hoe ziet een Sollicitatietraject er uit?

Tijdens een oriënterend telefonisch contact vraag ik je waar je tegen aan loopt en met welke sollicitatievragen je zit. Afhankelijk van de vraag en de situatie maken we afspraken over het traject wat we ingaan.

Ik werk individueel met je en pas de sollicitatietraining of sollicitatietraject aan op jouw wensen en wat goed voor jou is. Het is dus een specifiek op jou gericht maatwerk traject.

Dit traject duurt gemiddeld 3 maanden. In het begin zie ik je wekelijks en werken we aan je eigen aanbod, met name aan wat zijn mijn specifieke ‘verkooppunten’. Daarna zetten we de sollicitatietechnieken in om actief te solliciteren. De wekelijkse sessies bouwen we af naar behoefte.
Doel van het sollicitatietraject is het vol zelfvertrouwen, zelfstandig kunnen solliciteren en daarmee natuurlijk een passende baan te vinden.

Wat kost een sollicitatietraining?

De sollicitatiebegeleiding bij mij is individueel en dus precies op maat voor jou. Dit betekent dat de sollicitatietrajecten ook per persoon verschillend zijn.
Gemiddeld duurt een traject 3 maanden waarbij de gesprekssessie niet gelimiteerd zijn. Het gaat bij mij om de kwaliteit en niet de kwantiteit.
Solliciteren en presenteren is een investering in jezelf. De prijzen variëren van € 500 tot € 2000.

Alle mensen die door mij getraind zijn in solliciteren hebben een baan gevonden die ze wilden. Ze hebben geïnvesteerd in zichzelf en de kosten terugverdiend door het vinden van de passende baan en vaak met een hoger salars.

Wat zijn de meest lastige vragen in een sollicitatiegesprek?

De meeste sollicitatievragen zijn te verwachten en zijn goed voor te bereiden, zoals:

  • Waarom solliciteer je bij dit bedrijf?
  • Waarom wil je weg waar je nu werkt?
  • Wat zijn je sterke of zwakke punten?
  • Waarom zouden we jou aannemen? Enz.

Toch zijn er ook vagen die lastig kunnen zijn. Ik heb daar een speciaal e-book overgeschreven, waarin ik diverse antwoordmogelijkheden geef op moeilijke sollicitatievragen. Vraag dit e-book gratis aan via deze link

https://margreetjonker.nl/gratis-e-book/

Ja, ik wil dat de Sollicitatiecoach mij helpt!

Ja, ik wil een afspraak

De klant vraagt aan Margreet

Sollicitatietraining
“Ik zoek iemand die mij kan helpen bij een sollicitatietraining. Het gaat met name om de sollicitatiegesprekken. Ik mag wel op gesprek, maar daar klap ik steeds dicht. Ik kan mezelf blijkbaar niet verkopen.”

 

Meer over Margreet
TOPcoach Margreet Jonker
Heb je vragen?