Vind de beste loopbaancoach: 3 handige tips

Vind de beste loopbaancoach: 3 handige tips

loopbaancoachOp zoek naar een loopbaancoach of benieuwd wat het ideale moment is om daar gebruik van te maken? Vanuit mijn uitgebreide ervaring kan ik je goed aangeven hoe je daar de beste keuze in maakt.

Wist je bijvoorbeeld dat het verstandig is om een loopbaancoach in te schakelen voordat je vastloopt? Dat is een beetje laat als je nu al iemand zoekt, maar kan je wellicht helpen als je daar voor iemand anders naar kijkt. En zoek vooral de juiste coach bij de uitdaging die jij ervaart, bij voorkeur met ervaring op dat gebied.

Zoek voordat je vastloopt

De beste loopbaancoach vind je op het moment dat je nog niet bent vastgelopen. Zodra je te lang wacht wordt de nood hoger, waardoor je gemakkelijker uitkomt bij iemand die toch niet perfect bij je blijkt te passen.

Zorg ervoor dat je tijdig op zoek gaan naar een loopbaancoach, zelfs op het moment dat je daar nog niet de noodzaak voor voelt. Gewoon om een keer te sparren of het eens te hebben over wat je ervaart. De kans is groot dat je op die manier op tijd met iemand spreekt om een nieuwe richting in te slaan.

Bepaal welke coach je nodig hebt

Zodra je eenmaal op zoek bent naar een loopbaancoach is het belangrijk om na te gaan of dat echt is wat je nodig hebt. Een burn-out is iets heel anders dan een arbeidsconflict. Stel voor jezelf vast waar je mee te maken hebt en zoek daar vervolgens een coach bij. Op die manier kies je een loopbaancoach die je helpt met jouw specifieke uitdaging. Iemand met diepgaande expertise, op het gebied waar jij vragen over hebt. Voorkom op die manier dat je een algemene coach kiest, die je slechts op een basisniveau zou kunnen helpen.

Zoek een coach met ervaring

Die goede loopbaancoach vind je door bijvoorbeeld goed te letten op de ervaring die iemand heeft. Met uitdagingen zoals jij die ervaart, maar dan bij iemand anders. Bijvoorbeeld als er sprake is van hoge werkdruk of stress. Op die manier wordt de kans een stuk groter dat je daar op een fijne manier over kunt praten en er verder mee komt. Kijk goed naar de combinatie van ervaring en expertise, door de coach gewoon te vragen of jullie een goede match vormen.

Ervaren loopbaancoach: neem contact op

Benieuwd wat ik als ervaren loopbaancoach in Hengelo en omstreken voor je kan betekenen? Ik kom graag met je in gesprek. Ik kan je dan aangeven waar ik ervaring mee heb en hoe ik je kan helpen. Zodat jij een goed beeld krijgt bij de mogelijkheden, voor de uitdaging waar je mee te maken hebt. Meer weten? Neem contact met me op, dan vertel ik je graag meer.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top