Wat móet jij eigenlijk? 4 tips van een TOPcoach

Gepubliceerd op: 2 oktober 2020

TOPcoachAls je niet oppast móet je van alles. Omdat je moet groeien in je baan. Je iets met je studie moet doen en omdat je meer geld moet verdienen. Maar, wat moet je eigenlijk echt?
Ik help je als topcoach inzicht te krijgen in wat je echt moet. En in wat anderen je proberen op te leggen, maar waar je het best afstand van zou kunnen nemen. Om de regie terug te krijgen over wat je daadwerkelijk wilt. Zonder dat je het moet, door niet langer alleen nog maar te luisteren naar wat anderen van je verwachten.

Je moet minder dan je denkt

Je moet veel minder dan je denkt, zodra je ontdekt dat het vooral anderen zijn die je dingen opleggen. Door het naar je uit te spreken, door een sociale norm te creëren of door je steeds te vragen waarom je dat nog niet gedaan hebt. Dat wat je moet bepaal je helemaal zelf. Omdat je iets wilt, in plaats van dat anderen je daar bewust of onbewust toe dringen. Ik help je de regie weer terug te krijgen, om je niet door anderen te laten leiden.

4 tips om minder te moeten

Benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je minder moet? Ik zet 4 tips voor je op een rij:

 • Ik moet iets met mijn studie
  Psychologie gestudeerd, maar toch liever aan de slag als tekstschrijver? Je moet helemaal niets met een studie. Je bent opgeleid tot een denkniveau en bijvoorbeeld met analytisch vermogen. Vaardigheden die je in elk vakgebied kunt toepassen.
 • Ik moet meer geld verdienen
  Dat moet je pas als je meer gaat uitgeven, iets dat je zelf bepaalt. Niemand moet een bepaald bedrag per maand verdienen, zolang je er zelf voor zorgt dat er onder de streep meer binnenkomt dan eruit gaat.
 • Ik moet doen wat ik goed kan
  Je kunt van alles leren, dus het is een geweldige uitdaging om iets te gaan doen waar je nog niet zo goed in bent. Als je dat wel ontzettend leuk vindt natuurlijk, zodat je de motivatie hebt om er (met doorzettingsvermogen) mee aan de slag te gaan.
 • Ik moet die toffe functie krijgen
  Natuurlijk is het leuk om hogerop te komen, maar moeten is het natuurlijk niet. Groei in jouw eigen tempo en stel haalbare doelen, iets waar ik je als topcoach graag bij help.

Aan de slag met een topcoach

Enthousiast en zin om minder te moeten? Ik help je als topcoach tot de inzichten te komen die je nodig hebt om zelf weer te bepalen wat je wel en niet doet. Ik kom graag met je in contact. Ik wil je graag ontmoeten. Echter dan gaan we ook ont-moeten; ofwel ontdoen van het moeten.
Ontmoet me voor een vrijblijvend persoonlijk inspiratiegesprek, zodat je zelf kunt ontdekken wat ik voor je kan betekenen. Of neem contact met me op en stel je vragen, ik hoor graag van je.

Heb je vragen?