Werk en privé beter in balans: 4 tips van een topcoach

Werk en privé beter in balans: 4 tips van een topcoach

topcoachJouw werk en privé beter in balans of er voor medewerkers voor zorgen dat ze daar goed mee om kunnen gaan? Ik werk als topcoach voor zowel werknemers als organisaties, die ik help om met een goede gezondheid te groeien in het werkzame leven.

Vanuit een goede balans tussen werk en privé wordt het een stuk makkelijker om beiden goed met elkaar te combineren. Voor een leuk en afwisselend privéleven, naast een productief werkzaam leven om carrière te kunnen maken. Ik zet een paar handige tips op een rij.

Inspanning en ontspanning afwisselen

Inspanning is goed, maar ontspanning is minstens zo belangrijk. Het is bijvoorbeeld heel verstandig om na een dag hard werken even lekker te gaan sporten. Of naar huis te fietsen, als die mogelijkheid er is.

Vind een hobby om lekker te ontspannen of organiseer sportevenementen waar medewerkers aan mee kunnen doen. Sommigen vinden het heerlijk om even te bewegen in de pauze, terwijl anderen liever vroeg beginnen en wat eerder naar huis gaan om nog even te sporten. Faciliteer en bespreek dit, voor een goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning.

Overzichtelijke agenda

Niets zo prettig als een overzichtelijke agenda. Overspoel medewerkers niet met afspraken en meetings waar ze misschien weinig belang bij hebben. En houd het ook zelf goed in de gaten, door duidelijke planningen te maken. Plan ’s morgens de rest van de dag, of doe dat de dag ervoor al even. Een goede planning en opgeruimde agenda creëert rust en een betere balans tussen werk en privé.

De mobiele telefoon

De mobiele telefoon is het domein van medewerkers zelf. Probeer daar beter mee om te gaan, bijvoorbeeld door de telefoon tussen 19:00 uur en het moment dat je naar bed gaat op ‘Niet Storen’ te zetten. Een heel prettig idee, dat een stuk rustiger maakt. Dan is het als werkgever ook veel beter te verantwoorden om overdag te verwachten dat medewerkers hun telefoon oppakken zodra je ze nodig hebt.

Luister naar een paar mensen

Houd er rekening mee dat medewerkers het best presteren als ze maar hoeven te luisteren naar een paar mensen. En gebruik dat ook privé, om je niet te laten beïnvloeden door de mening van iedereen om je heen. Kies er heel duidelijk voor om naar een paar mensen echt te luisteren, waarvan je weet dat ze belangrijk voor je zijn.

Aan de slag met een topcoach

Benieuwd hoe ik jou kan helpen om de balans tussen werk en privé te verbeteren? Ik ga als topcoach graag met je aan de slag. Of neem contact met me op en vraag me naar mijn eerdere ervaringen. Ik leg je er graag over uit.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top