3 manieren om de werk-privé balans te herstellen: tips van een topcoach

3 manieren om de werk-privé balans te herstellen: tips van een topcoach

topcoachJouw werk-privé balans herstellen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Alleen als werk en privé netjes in balans zijn behaal je de beste resultaten en heb je voldoende tijd over om te ontspannen. Zoek je een topcoach die je helpt meer te doen in minder tijd of merk je dat je zakelijk ‘altijd aan staat’, waardoor je daar privé last van hebt? Met een paar handige tips kun je de balans herstellen, of daar in ieder geval een aanzet toe doen.

Tips om de balans te herstellen

Gebruik de volgende tips om jouw werk en privé beter met elkaar in balans te brengen:

  • Stel prioriteiten en manage jouw energie
  • Blokkeer privé-tijd in jouw agenda
  • Herken perfectionisme (en laat het los)

Stel prioriteiten en manage jouw energie

Ken je prioriteiten en houd je daaraan, om jouw energie niet te verspillen aan taken die niet belangrijk zijn. Kies de taken uit die belangrijk zijn en besteed daar de meeste tijd aan. Voorkom aan de andere kant dat je veel bezig bent met dingen die (nu) niet belangrijk zijn.

Tip: benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Werk aan een Prioriteitenmatrix.

Blokkeer privé-tijd in jouw agenda

Maak je zakelijk voor alles een officiële afspraak, zelfs als je iemand wilt bellen? Het is belangrijk om dat ook privé te doen. Wellicht voelt dat in het begin wat ongemakkelijk, maar het helpt je om tijd vrij te maken (en te houden).

Maak afspraken voor tijd die je privé door wilt brengen. Doe dat zo concreet mogelijk, waardoor je niet in de verleiding komt om de gereserveerde tijd alsnog met iets anders in te plannen.

Herken perfectionisme (en laat het los)

Ben je perfectionistisch in je werk en moet het tot in de puntjes kloppen? Dat is op zich een goede eigenschap, maar het kan veel tijd kosten die je privé daardoor niet hebt. Herken de momenten waarop je de puntjes op de ‘i’ probeert te zetten en laat dat los. De laatste 5% kost verreweg de meeste tijd, dus probeer het los te laten. Naarmate je daar beter in slaagt komt er snel tijd vrij die je privé goed kunt gebruiken.

Aan de slag met een topcoach

Wil je tips zoals deze in de praktijk brengen, maar merk je dat je dat zelf niet goed lukt? Ik help je er graag bij vanuit mijn rol als topcoach. En wil je er toch eerst zelf mee aan de slag of ben je benieuwd naar andere handige tips waarmee ik je kan helpen? Download mijn gratis e-book Feedback geven en ontvangen.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top