Meer doen in minder tijd: 3 tips van een topcoach

Meer doen in minder tijd: 3 tips van een topcoach

Merk je dat je te weinig gedaan krijgt in de tijd die je hebt? Leer meer doen in minder tijd, met een paar handige tips van een topcoach. Door prioriteiten te stellen en tijd te besteden aan de taken die jou het meest opleveren. Dankzij een omgeving waarin je goed kunt werken, aan taken waar je het overzicht over kunt houden.

Tips om meer te doen in minder tijd

Meer doen in minder tijd? Gebruik deze handige tips:

  • Een opgeruimd bureau
  • Opdelen in kleinere taken
  • Maak tijd om te bellen

Een opgeruimd bureau

Er werkt niets zo vervelend als een rommelig bureau. Al die rommel vraagt bewust en onbewust aandacht, waardoor je je moeilijk volledig kunt concentreren. Er gaat capaciteit verloren aan de rommel, waardoor het niet meevalt om veel gedaan te krijgen in weinig tijd. Veel verstandiger is het om voor een opgeruimd bureau te zorgen, zodat je daar in ieder geval geen aandacht aan hoeft te besteden. Ruim je bureau eenmalig grondig op en houd het iedere dag in een kwartiertje netjes. Daarmee win je gedurende de rest van de dag eenvoudig veel extra tijd.

Opdelen in kleinere taken

Vind je het lastig om jouw taken op tijd af te krijgen en naar deadlines toe te werken? Splits de taken op in kleinere taakjes. Zorg ervoor dat je voor een uur of een half uur plant waaraan je wilt werken. Op die manier kun je de dag makkelijker indelen, kun je bijhouden of je nog op schema ligt en heb je aan het eind van de dag waarschijnlijk veel meer gedaan.

Maak tijd om te bellen

Bellen en e-mailen; belangrijk, maar ook kostbaar als het gaat om tijd. Na een telefoontje heb je tot 20 minuten nodig om je weer volledig te concentreren. Stel de 5 belangrijke telefoontjes uit tot het laatste uur van de dag of begin daar juist ’s morgens mee. Door er de rest van de dag niet steeds meteen op te reageren bespaar je op die manier 100 minuten die je nodig zou hebben om weer verder te werken. De makkelijkste manier om heel snel heel veel tijd te vinden, zodat je meer gedaan kunt krijgen in dezelfde tijd.

Meer doen in minder tijd: aan de slag met een topcoach

Wil je meer doen in minder tijd en ben je op zoek naar (nog) meer handige tips? Ik ga graag met je aan de slag, zodat ik je als topcoach inzicht kan geven in de manier waarop je omgaat met jouw tijd. En hoe dat misschien wel slimmer kan, om meer gedaan te krijgen in een dag of in een week.

Benieuwd naar de mogelijkheden en hoe ik anderen in Hengelo en omgeving heb kunnen helpen? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top