Prioriteiten stellen met 5 kolommen: werk en privé beter in balans met een topcoach

Prioriteiten stellen met 5 kolommen: werk en privé beter in balans met een topcoach

topcoachEen betere balans tussen werk en privé is in veel gevallen een kwestie van prioriteiten stellen. Niet makkelijk, maar wel heel belangrijk om de rust te ervaren waar je naar op zoek bent. En daarmee interessant voor jou als professional, net als voor werkgevers die hun medewerkers graag de juiste stabiele basis willen bieden.

Als topcoach denk ik graag met je mee over jouw balans tussen werk en privé en kan ik je daar goed bij ondersteunen. In een persoonlijk traject, net als met een paar handige tips.

Vijf kolommen in een schema

Maak bijvoorbeeld eens een schema om prioriteiten te stellen, gewoon door vijf kolommen op een rij te zetten. Gebruik de volgende opzet:

  • Activiteit
  • Inkomen
  • Tijd
  • Energie
  • Resultaat

Je kunt op die manier invullen welke activiteiten je onderneemt. Let op: het is belangrijk om hier eerlijk in te zijn en jezelf niet te sparen. Houd een week lang bij wat je allemaal doet, zodat je niets over het hoofd ziet.

Gebruik de volgende drie kolommen in het schema om in te vullen hoeveel inkomen je aan die activiteit besteedt, hoeveel tijd je erin steekt en hoeveel energie het je kost. Als je dat laatste lastig vindt kun je werken met categorieën zoals ‘weinig’, ‘gemiddeld’ of ‘veel’. De laatste kolom gebruik je om aan te geven wat het je aan de andere kant oplevert.

Geld, energie en tijd

Door in het schema in te vullen hoeveel geld, energie en tijd bepaalde activiteiten kosten wordt er waarschijnlijk al veel duidelijk. Je zal merken dat in bepaalde taken veel tijd en moeite of geld gaat zitten, terwijl je daar misschien niet zoveel uithaalt. Aan de andere kant zijn er taken die je weinig moeite kosten, of lijken te kosten. Dat laatste maakt namelijk niet uit, het gaat erom hoe jij het ervaart.

Wat levert het op

Gebruik de laatste kolom in het schema om aan te geven wat de inspanningen je opleveren. Op die manier kun je prioriteiten stellen op basis van de resultaten. Voortaan kun je ervoor zorgen dat je meer tijd steeds in de dingen waar je happy van wordt of veel voldoening uithaalt. Het zal je helpen de balans tussen werk en privé te herstellen, iets dat je alleen kunt proberen of samen met een topcoach voor elkaar kunt krijgen.

Met een topcoach aan de slag: werk en privé beter in balans

Benieuwd hoe ik je daar als topcoach bij kan helpen? Tijdens de gratis GOUD-sessie en het vervolg probeer ik je zo goed mogelijk inzichtelijk te maken welke keuzes je maakt. Jij neemt de beslissingen en zet de stappen, aan de hand van de voorzetten die ik je geef.

Benieuwd hoe dat in de praktijk werkt of heb je andere specifieke vragen? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top