3 voor recruiters belangrijke eisen aan jouw sollicitatiebrief

Gepubliceerd op: 12 november 2017

sollicitatiebriefDe sollicitatiebrief is voor veel mensen een lastige uitdaging. Want, hoe schrijf je zo’n brief en hoe zorg je ervoor dat je opvalt tussen de rest? Je kunt proberen de rollen een keer om te draaien. Of er in ieder geval voor te zorgen dat je voldoet aan de eisen van een recruiter. We zetten er daarvan drie voor je op een rij.

Sollicitatiebrief: Functie-eisen en relevante ervaring

Ten eerste, de sollicitatiebrief dient alleen de relevante ervaring te bevatten en moet antwoord geven op de gestelde functie-eisen. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar het is voor veel mensen een belangrijke valkuil. Tip: lees de vacature nog een keer goed door. Onderstreep de belangrijke functie-eisen die er gesteld worden. Lees vervolgens je sollicitatiebrief door, onderstreep ook daar de functie-eisen. En kom erachter of je wellicht nog wat mist. Zorg ervoor dat je in de sollicitatiebrief alleen de relevante werkervaring beschrijft. Het moet een brief zijn waarmee je aantoont dat jij geschikt bent voor de functie. Sterker nog, dat die functie voor jou gemaakt lijkt.

Een aanvulling op je CV

Houd er rekening mee dat een recruiter jouw sollicitatiebrief ziet als een aanvulling op je Curriculum Vitae (CV) . Dus niet als een herhaling daarvan. In het CV zet je op een rij wat je hebt gedaan, welke ervaring je hebt en hoe je opleidingen aansluiten bij wat er gevraagd wordt. De sollicitatiebrief heeft een heel ander doel. Zorg ervoor dat je duidelijk maakt ‘waarom’ jij de functie zo leuk vindt. Het is veel meer een motivatie, waarmee je aangeeft dat jij de ideale kandidaat bent. Je wilt natuurlijk uitgenodigd worden voor een gesprek. Houd die doelen duidelijk gescheiden, zodat je de brief en je CV op de juiste manier kunt inzetten.

Een sollicitatiebrief op maat

Schrijf ALTIJD een sollicitatiebrief op maat. Altijd, voor iedere sollicitatie. Gebruik een verstuurde brief nooit opnieuw. Met een standaardbrief slaag je er namelijk nooit in om de brief precies af te stemmen op de functie én het bedrijf waarvoor je solliciteert. En zodra een recruiter merkt dat je een algemene brief gebruikt val je wel op, maar dan in negatieve zin. Gebruik eventueel een standaard-basis, die je vervolgens op maat maakt in de sollicitatiebrief die je wilt versturen.

Aan de slag met een sollicitatiespecialist

Aan de slag met een sollicitatie specialist om er samen voor te zorgen dat je een goede sollicitatiebrief kunt versturen? Of andere vragen over het solliciteren en hoe je dat het best kunt aanpakken? Ik help regelmatig anderen om succesvoller te solliciteren, zodat je kans kunt maken op een leuke nieuwe baan. Neem contact met me op, dan leg ik je graag uit hoe ik ook jou wellicht verder kan helpen.

Open chat
Heb je vragen?