3 tips voor een CV dat de aandacht trekt: trends in 2019

3 tips voor een CV dat de aandacht trekt: trends in 2019

sollicitatie specialistAandacht trekken met jouw CV en benieuwd hoe je dat in 2019 het best aanpakt? Recruiters en bedrijven zijn verwend geraakt met goede CV’s, omdat we dat gemiddeld genomen steeds beter onder de knie hebben. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar betekent ook dat jij nog beter je best zal moeten doen.

Met een paar handige tips word jij een sollicitatie specialist. Dat geldt voor 50+-ers die een baan zoeken, net als voor alle anderen die zich met hun CV (Curriculum Vitae) en brief graag willen onderscheiden.

CV- en sollicitatietrends in 2019

Benieuwd naar de CV- en sollicitatietrends voor 2019? Hieronder volgen er een paar:

  • Referenties: laat ze alvast zien
  • Denk aan jouw online profiel(en)
  • Maak een video-CV

Referenties: laat ze alvast zien

Het was altijd al gebruikelijk om een paar referenties op te geven, al kwamen die vaak pas na het eerste of tweede gesprek aan bod. Steeds vaker nemen sollicitanten de referenties alvast op in hun CV of presenteren ze die online. Laat zien wat anderen over je zeggen, zodat je niet alleen uit eigen naam kunt zeggen dat jij de ideale kandidaat bent voor de baan.

Extra tip: met name referenties op LinkedIn zijn heel waardevol. Deel er een paar uit en vraag anderen een referentie bij jou terug te plaatsen.

Denk aan jouw online profiel(en)

Het is ook buiten de referenties om een goed idee om goed gebruik te maken van de online profielen. Gebruik LinkedIn, Twitter, Facebook en eventueel Instagram. Met die profielen kun je online laten zien wie je bent, wat je belangrijk vindt en met wie je connecties hebt.

Scherm de profielen af die je niet wilt laten zien en presenteer als een sollicitatie specialist precies de items waarvan je wel graag wilt dat een werkgever het ziet. Bovendien kun je werkgevers een handje helpen, door een QR-code naar de profielen in jouw CV op te nemen.

Maak een video-CV

Wil je het nog moderner aanpakken? Steeds vaker nemen sollicitanten een video-CV op. Je kunt jouw reguliere CV aanbieden met een motivatiebrief. Een QR-code daarin biedt de mogelijkheid om een video op bijvoorbeeld Youtube te openen, waarin je laat zien wie je bent en vertelt wat je graag doet. Op die manier zorg jij voor een overtuigende presentatie, waarmee je goed duidelijk maakt waarom jij de ideale kandidaat bent voor de baan.

Aan de slag met een sollicitatie specialist

Benieuwd naar meer tips van een sollicitatie specialist, zodat je meer kans maakt op die leuke baan waarvoor je op gesprek mag komen of waarop je solliciteert?

Neem contact met me op voor een gratis GOUD sessie of stel je vragen, dan gaan we er samen mee aan de slag.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top