Solliciteren boven de 50: gebruik 3 tips van een sollicitatie specialist

Solliciteren boven de 50: gebruik 3 tips van een sollicitatie specialist

sollicitatie specialistJe bent inmiddels ouder dan 50 jaar en je zoekt een leuke nieuwe baan. Als je al een paar sollicitatiebrieven achter de rug hebt merkte je het misschien al: dat valt niet altijd mee. Veel werkgevers vinden het moeilijk om jouw belangrijke toegevoegde waarde te zien. Het komt op jou aan om je goed te presenteren. In het sollicitatiegesprek en in de brief, waarvoor ik als sollicitatie specialist graag een paar tips voor je op een rij zet.

Tips om te solliciteren

Benieuwd naar de beste manier om te solliciteren als je boven de 50 bent? Gebruik deze handige tips:

  • Verkoop jouw ervaring
  • Toon maximale stabiliteit
  • Garandeer pure betrokkenheid

Verkoop jouw ervaring

Je hebt ontzettend veel ervaring, binnen de functies waar je (weer) naar zoekt of in een andere rol en branche. Die ervaring is goud waard, omdat je anderen hebt zien komen en gaan. Je weet wat er wel en niet werkt en je laat je niet zo snel gek maken. Vanuit jouw ervaring weet je hoe het eraan toegaat en hoe je de organisatie daarmee verder kunt helpen. Een ervaren kracht is ontzettend veel waard, dus straal uit dat jij weet wat erbij komt kijken.

Toon maximale stabiliteit

Minstens zo belangrijk, je zit niet meer in het spitsuur van jouw carrière. Dat betekent dat je een stabiele kracht zal zijn voor de organisatie waarvoor je graag wilt werken. Je hebt geen jonge kinderen meer en bent niet meer op zoek naar wie je bent, wat je graag wilt doen en waar je graag wilt werken. In plaats daarvan ken jij jezelf, weet je wat je wilt en is ook je privéleven heel stabiel. Een fijn rustpunt voor organisaties, die daardoor goed weten wat ze in huis halen en wat ze van je kunnen verwachten.

Garandeer pure betrokkenheid

Vanuit jouw stabiliteit en ervaring weet je wat er bij je past. Kies je voor een bepaalde organisatie? Dan doe je dat met volledige overtuiging. Je raakt niet snel verveeld, omdat je volledig betrokken bent bij wat je graag wilt doen. Je weet wat voor jou belangrijk is, waardoor je kunt werken aan taken en projecten die jij interessant vindt. En blijft vinden, zodat de werkgever kan rekenen op een betrokken kracht die graag lang aan boord blijft.

Aan de slag met een sollicitatie specialist

Wil je succesvol solliciteren terwijl je boven de 50 bent? Ik help je er graag mee als sollicitatie specialist in Hengelo in omgeving. Ik help zowel jongeren als ouderen met hun sollicitaties. Deels vanuit eigen ervaring en natuurlijk op basis van andere kandidaten en het succes dat ze wisten te behalen. Benieuwd naar de mogelijkheden en wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

 

Ook interessant voor je:

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top