Besparen om te groeien: 3 tips van een starterscoach

Besparen om te groeien: 3 tips van een starterscoach

starterscoachGroeien als ondernemer? Tijdens de startfase is het belangrijk om zoveel mogelijk te besparen. Iedere euro die je extra verdient is hard werken en je betaalt er bovendien belasting over. Iedere euro die je minder uitgeeft is meteen beschikbaar, waardoor je daarmee maximaal kunt groeien.

Ik help je als starterscoach graag te ondernemen met meer zelfvertrouwen en ben bovendien beschikbaar voor veel praktische tips. Handig om goed van start te gaan, bijvoorbeeld door te besparen en de euro’s die je overhoudt te steken in jouw groei en ontwikkeling.

Tips om geld over te houden

Benieuwd naar de tips om geld over te houden als startende ondernemer? Ik zet er 3 voor je op een rij:

  • Sim only voor jouw mobiele telefoon
  • Rijd een fiscaal voordelige auto
  • Probeer diensten te ruilen

Sim only voor jouw mobiele telefoon

Geen ondernemer kan zonder mobiele telefoon, ook niet als je net van start gaat. Dat hoeft aan de andere kant niet te betekenen dat je daar veel geld aan uit dient te geven. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een voordelig sim-only abonnement afsluit, voor een mobiele telefoon die je waarschijnlijk nog hebt liggen.

Rijd een fiscaal voordelige auto

Naast de mobiele telefoon is een auto voor veel ondernemers onmisbaar. Moet je veel naar klanten toe of wil je op die manier aan jouw netwerk werken? Soms is het OV niet praktisch genoeg, dus dan is een auto een enorme aanwinst.

Rijd een fiscaal aantrekkelijke auto. Kies een zuinig model met lage bijtelling of een elektrische auto, als je daar de middelen voor beschikbaar hebt. Soms is lease een interessante keuze, omdat je dan maandelijks de kosten betaalt. Aan de andere kant kan een youngtimer voordelig zijn, omdat ook dan de bijtelling niet zo hoog zal zijn.

Probeer diensten te ruilen

Lever je interessante diensten, terwijl je daarnaast zelf nog een aantal dingen nodig hebt? Ruil jouw diensten voor een nieuwe website of voor marketing-diensten, zodat jullie daar beiden niet voor hoeven te betalen. Je hebt daarmee de kans om jouw diensten voordelig in te kopen, terwijl je daar aan de andere kant alleen maar uren tegenover hoeft te zetten. En je vergroot tevens je netwerk hiermee.

Aan de slag met een businesscoach

Benieuwd hoe je dat in de praktijk brengt en hoe ik als businesscoach anderen begeleid om goed van start te gaan? Neem contact met me op, dan vertel ik je er graag meer over.

En wil je er eerst zelf mee aan de slag? Download mijn e-book 7 Stappen naar succes en dus naar GOUD, zowel voor startende ondernemers als voor iedereen die succesvoller wil worden.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top