Starterscoach: ondernemen met meer zelfvertrouwen

Starterscoach: ondernemen met meer zelfvertrouwen

starterscoachOndernemen vraagt om zelfvertrouwen, zodat je een goede indruk kunt maken op klanten en andere relaties. Benieuwd hoe je dat aanpakt? Met een paar handige tips zorg ik er als starterscoach voor dat je eenvoudig meer zelfvertrouwen uit kunt stralen.

3 tips voor meer zelfvertrouwen

Let wel, je leert zelfvertrouwen uit te stralen. Dat betekent niet dat je het hoeft te hebben, omdat veel andere ondernemers net als jij heel onzeker kunnen zijn. Dat stralen ze niet uit, waardoor het ze lukt om deals te sluiten en te groeien. Ik zet een paar handige tips voor je op een rij:

  • Rust tijdens gesprekken
  • Oefenen, oefenen, oefenen
  • Vier de successen

Rust tijdens gesprekken

Gesprekken met nieuwe klanten en andere relaties zijn spannend, dat geldt voor iedere ondernemer. Het is de kunst om dat niet te laten zien, door rust uit te stralen. Een belangrijke vaardigheid, waar jij direct en indirect zelfvertrouwen uit kunt putten. Laat zien dat je rustig over kunt komen, waardoor het lijkt alsof je heel zeker bent van je zaak. Ook als je dat (nog) niet bent, maar dit wel belangrijk is om de klus in de wacht te slepen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Goede ondernemers oefenen honderden keren, voordat ze het goed kunnen. Dat geldt voor hun eigen werk, net als voor de gesprekken die ze voeren. Leer van de fouten die je tijdens de gesprekken maakt, zodat je de volgende keer een klein beetje beter bent.

Tip: oefen in de auto alvast op je presentatie. Bedenk welke vragen je zou kunnen krijgen en geef daar antwoord op. Spreek het hardop uit, zodat je merkt waar je eventueel vast kunt lopen.

Vier de successen

Een goed gesprek gevoerd en daar een mooie nieuwe opdracht of klant aan overgehouden? Vier het succes, net als wanneer je een jaar lang actief bent als ondernemer. Dat vieren geeft je het zelfvertrouwen om er mee door te gaan en de volgende keer een grotere stap te nemen. Je bouwt zelfvertrouwen op dat je goed kunt gebruiken om het ondernemen samen met een starterscoach steeds beter onder de knie te krijgen.

Aan de slag met een starterscoach

Benieuwd wat ik daarin voor je kan betekenen? Ik ben Startversneller en Business Coach. Ik help je goed van start te gaan en te bouwen aan je zelfvertrouwen, zodat je dat kunt gebruiken om jouw onderneming te laten groeien.

En heb je vragen aan een starterscoach in Hengelo en omgeving? Neem contact met me op, dan help ik je er graag mee op weg.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top