Blijven leren tijdens je loopbaan: aan de slag met 3 praktische tips

Gepubliceerd op: 27 maart 2019

loopbaantipsNiets zo belangrijk als blijven leren tijdens je loopbaan, maar hoe pak je dat aan zonder iedere 6 tot 12 maanden van baan te wisselen? Ook binnen jouw functie valt er waarschijnlijk van alles te leren. En ben je juist werkgever? Met de juiste aanpak rn met bijgaande loopbaantips, zorg je er binnen het MKB en in andere bedrijven voor dat medewerkers de kans houden om zich te ontwikkelen.

Loopbaantips om te blijven leren

Met een paar handige tips kan iedereen blijven leren:

  • Bedenk wat je wilt realiseren
  • Spreek regelmatig met collega’s
  • Intervisie over succesverhalen en resultaten

Bedenk wat je wilt realiseren

Het is een goed idee om een moment de tijd te nemen en na te denken, bijvoorbeeld over wat je wilt realiseren tijdens jouw loopbaan. Waar ben je goed in, waar wil je beter in worden en wat zijn kwaliteiten die je graag wilt behouden? Bedenk welke toekomstmogelijkheden er zijn, wat je leuk vindt en welke kennis en kunde je daar voor nodig hebt. Extra tip: ga altijd uit van kleine stapjes. Stel een hoog doel, maar maak het concreet door met kleine stapjes aan te geven hoe de weg daar naartoe eruit ziet.

Spreek regelmatig met collega’s

Heb je collega’s op de afdeling of binnen de rest van het bedrijf? Probeer minimaal 1x per kwartaal met ze af te spreken. Bespreek samen de ontwikkelingen die jullie zien bij klanten en concurrenten in het vak. Wat doen zij anders of mogelijk beter? En wat kunnen jullie daar zelf van leren? Maak er een gewoonte van om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Jullie kunnen op die manier leren van elkaar, waardoor iedereen zich veel sneller kan ontwikkelen dan individueel.

Intervisie over succesverhalen en resultaten

Gebruik intervisie om elkaar scherp te houden. Doe dat bij voorkeur niet alleen voor problemen, maar juist voor de succesverhalen en de resultaten die jullie boeken. Een belangrijke tip van een loopbaancoach uit Hengelo, waarmee je ervoor zorgt dat jullie elkaar verder kunnen helpen. Gebruik de feedback en tips van anderen om verder te komen binnen je huidige functie, binnen het bedrijf of zelfs binnen de branche waarin je actief bent. Dat kun je samen met een loopbaancoach doen, maar je kunt ook zelf alvast belangrijke stappen zetten met behulp van de bovenstaande loopbaantips.

Meer loopbaantips en aan de slag met een loopbaancoach in Hengelo

Aan de slag met een loopbaancoach in Hengelo, om het in één keer goed aan te pakken? Ik hoor graag van je, zodat ik je kan helpen de kansen tot nieuwe ontwikkelingen in kaart te brengen. Dat kan tijdens een gratis GOUD sessie, waarin we samen ontdekken wat je motiveert en wat jou bijzonder maakt.