Interne loopbaanbegeleiding voor het MKB: win-win situaties creëren

Interne loopbaanbegeleiding voor het MKB: win-win situaties creëren

loopbaancoachLoopbaanbegeleiding is er vooral voor medewerkers en professionals die graag hogerop of iets anders willen, toch? Dat klopt grotendeels, maar is niet helemaal waar. Begeleiding door een loopbaancoach kan ook gelden als nieuwe brandstof en uitval van personeel voorkomen. En sterker nog, grote organisaties gebruiken interne loopbaanbegeleiders die medewerkers helpen hun ideale carrièrepad uit te stippelen.

Praktische uitdagingen en vraagstukken

Dat valt vaak niet mee binnen het MKB, waar er doorgaans de middelen niet voor zijn. Gelukkig kun je ter alternatief gebruik maken van interne loopbaanbegeleiding door een freelance loopbaancoach. Interessant voor medewerkers die iets anders willen of graag doorgroeien. Een win-win situatie, omdat zowel de organisatie als de professional daar op verschillende manieren van kan profiteren.

Motivatie voor de werknemer

Met de juiste loopbaanbegeleiding wordt een medewerker automatisch meer gemotiveerd. Het wordt weer leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan of te proberen een stap hogerop te komen. En is iemand vastgelopen in het huidige werk? Door binnen de organisatie op zoek te gaan naar een alternatief is het vaak mogelijk om de beschikbare kracht te behouden.

Loopbaanbegeleiding kan allerlei richtingen krijgen, maar is er altijd op gericht om zowel de medewerker als de werkgever toegevoegde waarde te leveren. Dankzij nieuwe uitdagingen die iemand met beide handen aangrijpt, om zowel zichzelf als de organisatie daarmee vooruit te kunnen helpen.

Productiviteit voor de werkgever

Werkgevers die gebruik maken van een loopbaancoach investeren daarmee eigenlijk in de productiviteit van hun medewerkers. Er is niets zo waardevol als personeel dat voldoende uitdaging heeft, gemotiveerd is en graag een stapje harder loopt om het voor elkaar te krijgen.

Loopbaanbegeleiding voor het MKB is er daarom niet specifiek voor de medewerkers, maar net zo goed voor werkgevers. Het is op die manier mogelijk om samen met een loopbaancoach een win-winsituatie te creëren, waar de beide partijen veel aan hebben. En sterker nog, waarvan het geheel groter is dan de som der delen.

Loopbaancoach voor het MKB

Interesse in loopbaanbegeleiding voor het MKB, door een loopbaancoach in Hengelo met veel ervaring? Ik heb door de jaren heen goed geleerd waar medewerkers behoefte aan hebben en ken aan de andere kant de wensen van de organisatie. Op die manier kan ik goed bijdragen aan de win-winsituatie, die de beide partijen veel zal opleveren.

Benieuwd hoe ik dat aanpak en welke resultaten ik daarmee bereik? Daar vertel ik je natuurlijk graag meer over. En ik kan je er voorbeelden van laten zien. Neem contact met me op, dan leg ik je graag uit hoe (interne) loopbaanbegeleiding door een freelance loopbaancoach een heel waardevolle investering kan zijn.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top