Uitdagingen als nieuwe brandstof: loopbaancoach voorkomt uitval van personeel

Uitdagingen als nieuwe brandstof: loopbaancoach voorkomt uitval van personeel

loopbaancoachEen loopbaancoach lijkt vooral een goede keuze voor werknemers, maar is ondertussen ook heel waardevol voor werkgevers. Medewerkers die te weinig uitdaging ervaren kunnen te maken krijgen met een bore-out, wat de productiviteit niet ten goede komt.

Een loopbaancoach helpt uitdagingen te vinden en kan een carrière helpen plannen. Door als werkgever aandacht te hebben voor de uitdagingen bij medewerkers lukt het om ziekte en uitval te voorkomen, bijvoorbeeld dankzij die uitdagingen die zij ervaren.

Jezelf leren kennen

Geen uitdaging zonder zelfkennis, omdat het daar voor medewerkers allemaal mee begint. Hoe zorg je er als werkgever voor dat medewerkers zichzelf goed kennen of de weg weten te vinden naar iemand die ze daarbij kan helpen?

Als loopbaancoach heb ik veel ervaring met medewerkers die benieuwd zijn naar de volgende stap die ze kunnen zetten. Om een nieuwe uitdaging aan te gaan of om te herkennen waarom het op het moment niet lukt om die te vinden. Een handige wake-up call om stilstand te voorkomen, waaruit uiteindelijk ziekte en uitval voort zou kunnen komen.

Herken een bore-out

We kennen over het algemeen de burn-out, van medewerkers die te veel hooi op hun vork nemen. Als het ontbreekt aan die hooi kan er andersom een bore-out ontstaan. Medewerkers hebben te weinig uitdaging en weten daardoor niet goed meer in welke richting ze zich moeten ontwikkelen.

Het leidt tot meer ziekte en uitval, omdat medewerkers niet de energie hebben om met mooie projecten aan de slag te gaan. Het is op dat moment de moeite waard om een loopbaancoach in te schakelen. Het is dé manier om medewerkers te helpen zichzelf te leren kennen, bijvoorbeeld op het moment dat je een dreigende bore-out herkent.

Bied meer uitdaging

Samen met een loopbaancoach zorg je er vervolgens voor dat je medewerkers kunt helpen om nieuwe uitdagingen te vinden. Om een kleine stap in de juiste richting te zetten of om alvast na te denken over de grote stip op de horizon waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Van heel klein tot een stuk groter, om medewerkers weer op de juiste manier in beweging te krijgen.

Aan de slag met een loopbaancoach

Het is dé methode om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling, iets waar je uiteindelijk ook als werkgever van kunt profiteren. Gebruik de uitdagingen als nieuwe brandstof, waar je ook zelf de vruchten van kunt plukken.

Ik werk als loopbaancoach in Hengelo en omgeving voor zowel medewerkers als voor organisaties. Ik help hen medewerkers weer in beweging te krijgen, door zichzelf beter te leren kennen, uitdagingen vast te stellen en daarmee een bore-out te voorkomen.

Benieuwd naar de mogelijkheden of heb je andere vragen? Neem contact met me op, ik hoor graag van je.

Ontvang gratis e-book ‘7 stappen naar succes en dus naar GOUD’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top